Pritrenkiamai graži net speiguotą žiemą

Kai žiemiški orai nelepina, nukenčia ne tik mūsų nuotaika ar produktyvumas, bet ir išvaizda. Dažniausiai pučiant lediniam vėjui ir siaučiant pūgoms tampa sunku rūpintis plaukais, veido oda, rankomis. Žinant keletą pagrindinių žiemos grožio gudrybių, bus kur kas lengviau atrodyti nepriekaištingai.

Šiltai pasislėpti

Vienas svarbiausių dalykų, norint šaltuoju sezonu išsaugoti sveiką odą ir plaukus, – tinkama apranga. Tad, net jei gryname ore ketinate būti vos 5 min., vis tiek nepatingėkite apsimauti šiltų pirštinių, o plaukus paslėpti po kepure.

Žvilgantys plaukai

Plaukus žiemą verčiau nuo kandančio šaltuko slėpti surišus ar susukus į kuoduką. Be to, kad dėl sauso oro plaukai tampa itin pažeidžiami, juos dar kankina ir žema oro temperatūra, todėl didelė tikimybė, kad galiukai gali suskilinėti.

Be to, kadangi dėl šildymo patalpose plaukams ir taip gresia išsausėjimas, stenkitės plaukus trinkti kiek rečiau negu įprasta – jei įmanoma, apsiribokite dviem kartais per savaitę. Svarbu neužmiršti ir nuolat naudoti tinkamai juos atkuriančių priemonių. Itin puikiai plaukus maitina produktai su arganų, kokosų aliejais.

Aksominė veido oda

Jei norite džiaugtis švelnia ir skaisčia veido oda, itin svarbu naudoti tinkamą veido kremą. Jei daug laiko leidžiate šildomose patalpose – itin svarbu odą tinkamai drėkinti, o jei ketinate ilgesnį laiką praleisti lauke, naudokite riebų veido kremą, kuris apsaugos odą nuo žalingo šalčio poveikio. Žiemą verčiau vengti grožio priemonių, pagamintų vandens pagrindu, – jos tinkamesnės šiltuoju sezonu.

Švelniausios rankos

Ledinė žiema – itin sunkus laikotarpis ir rankų grožiui. Dėl didelio temperatūrų skirtumo tarp patalpų bei lauko ir sauso oro jos itin greitai išsausėja, oda ima skeldėti. Kad net ir žiemą galėtumėte džiaugtis šilko švelnumo rankomis, neužmirškite nuolatos jas lepinti riebiu, maitinamuoju rankų kremu. Nedidelę tūbelę jo būtinai visuomet turėkite rankinėje. Puikus sprendimas indelį su rankų kremu laikyti prie kriauklės, kurioje dažniausiai plaunate rankas – taip bus lengviau neužmiršti rūpintis jų grožiu. Itin greitai pažeistos rankų odos būklę atkuria kremai su taukmedžio arba kakavos sviestu.

Tinkama aplinka

Jau minėjome, kad žiemą dėl stipraus patalpų šildymo oras jose būna itin sausas. Kad pagerintumėte situaciją, nepamirškite keletą kartų per dieną nors po 5 min. vėdinti patalpas. Kita puiki išeitis – oro drėkintuvai, kurie orą namuose pavers bent šiek tiek natūralesniu.

Svarbu – ir šaldytuvo turinys

Nuo seno žinoma, kad išorėje dažniausiai atsispindi vidinė sveikata. Tad, norėdamos turėti žvilgančią odą ir sveikus plaukus, turėtumėte ne tik naudoti iš išorės jas gražinančias priemones, bet visų pirma pasirūpinti savo mityba. Kadangi žiemą ir taip kur kas sunkiau gauti vitaminų iš maisto, savo racionu turėtumėte rūpintis atsakingiau. Vienas svarbiausių dalykų odos ir plaukų sveikatai – omega-3 bei omega-6 riebalų rūgštys. Jų gausu avokaduose, riebiose žuvyse, riešutuose, kiaušiniuose, alyvuogių aliejuje.


Šiame straipsnyje: išvaizdagrožisplaukaioda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių