R. Labutytės ir A. Kriščiūno glaustinukės – dėl beglobių gyvūnų gerovės

  • Teksto dydis:

„Provocateur“ drabužių linijos kūrėjos Radvilės Labutytės kuriamas glaustinukes žino visos stilingiems, Lietuvoje sukurtiems drabužiams neabejingos merginos. Naujovėmis stebinanti drabužių kūrėja ir profesionalus modelis šį kartą atsigręžia į silpnuosius – beglobius gyvūnus.

Kartu su fotomenininku Algiu Kriščiūnu mergina pristato bendrą darbą – glaustinukes gyvūnų mylėtojams. Menininkas sukūrė dvi skirtingas iliustracijas, kurių pagrindinis akcentas – gyvūno portretas, o R. Labutytė pasirūpino, jog piešiniai „nutūptų“ ant glaustinukių ir taptų stilingu drabužiu.

Su VŠĮ „Penkta koja“, besirūpinančia beglobiais gyvūnais, R. Labutytė bendradarbiauja nuolatos. Ji – tikra gyvūnų mylėtoja, negalinti ramiai praeiti pro gatvėje valkataujančius šunis. Visi už šias glaustinukes surinkti pinigai bus skirti minėtai gyvūnų prieglaudai Kaune. R. Labutytė ir A. Kriščiūnas tikisi bent kiek pagerinti gyvenimo sąlygas prieglaudoje.

„Beglobiai gyvūnai man yra viena jautriausių temų. Tai išties opi visuomenės problema, kurią reikia spręsti. Ne kartą esu gatvėje sugavusi benamį šunį ir nuvežusi į prieglaudą. Kaip ir visi modeliai, labai daug keliauju, tad priglausti gyvūno visam gyvenimui kol kas negaliu. Žinau, kad gyvūnų prieglaudos yra perpildytos, todėl stengiuosi pasirūpinti keturkojais augintiniais kitais būdais. Pasiimu namo laikinai globai, nuvežu maisto, paaukoju pinigų“, – pasakoja R. Labutytė.

Fotosesijoje, skirtoje pristatyti naujuosius „Provocateur“ glaustinukių modelius, Radvilė pozavo su gyvūnais iš prieglaudos. Fotosesiją įamžino sparčiai populiarėjantis kaunietis fotografas Nerijus Šabanauskas. Modelis atvirauja – jei tik galėtų, augintų ne vieną šunį ir katiną.

„Esu įsitikinusi – iš prieglaudos paimtas gyvūnas taps geriausiu žmogaus draugu. Likimo nuskriausti keturkojai būna itin atsidavę savo šeimininkams. Patariu bičiuliams – jei norite naujo šeimos nario, priglauskite gyvūną iš prieglaudos. Jokie kilmės dokumentai, prabangios veislės neatstos dėkingumo pilnų, į jus kiekvieną dieną žiūrinčių akių“, – tikina glaustinukių kūrėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių