Šimtadienio įvaizdis: vietoj juodos spalvos – mėlyna, o suknelės – kostiumėlis

  • Teksto dydis:

Šimtadienis – pakili ir svarbi akimirka kiekvienai abiturientei. Neretai tai yra viena iš pirmųjų rimtų progų pasipuošti ir pademonstruoti savo stilių.

Ką rinktis – ar atsigręžti į amžinąją klasiką ir ieškoti vienspalvės suknelės, o gal išbandyti ką nors drąsesnio? Kaip išsirinkti gražų derinį, kai spaudžia šaltukas? Stilistė Jūratė Stanslovaitytė pasakoja, iš kur semtis įkvėpimo ir kaip pasitelkti šaltojo sezono tendencijas savo naudai.

Kuklumas ir elegancija

J. Stanslovaitytė pasakoja, jog artėjant šimtadieniui išties galima pastebėti šoktelėjusius šventinių ansamblių pardavimus, o iš jų galima lengvai spręsti, ką mėgsta ir vertina abiturientės.

„Šį sezoną itin populiarūs deriniai, atspindintys žiemos tendencijas, tačiau pritaikyti nerašytam šimtadienio aprangos kodui. Abiturientės nori atrodyti elegantiškai, įsimintinai, tačiau nešokiruoti. Populiarios gana uždaros suknelės, tačiau uždarumą (ilgas rankoves, uždarus kaklus) kompensuoja mini ilgis. Spaudžiant dideliam šalčiui, tokias sukneles galima suderinti su puošniu megztiniu, ant pečių užmetamu paltu ar puspalčiu“, – teigia stilistė.

Įdomu tai, jog vis didesnio pirkėjų palankumo susilaukia mažiau tradiciniai šventiniai deriniai, pavyzdžiui, kombinezonai ar dviejų dalių kostiumėliai (palaidinė derinama su kelnėmis arba sijonu). Kostiumėlio arba kombinezono šventiškumą sukuria prabangi medžiaga (šilkas, satinas), išskirtinė spalva (tamsi raudono vyno, karališka mėlyna, smaragdinė) arba žvilgančios, raštuotos tekstūros. Suderinus tokį komplektą su dailiais aukštakulniais, galima sukurti itin efektingą įvaizdį. 

Podiumo tendencijos – ir mokyklų koridoriuose

Blizgios detalės, plisuoti sijonai arba suknelės, futuristinis įvaizdis – visos šios žiemos tendencijos gali pasufleruoti minčių, ką dėvėti šimtadienio vakarą.

Net minimalistinio kirpimo A formos suknutė, žėrinti sidabru ir suderinta su tokio pat atspalvio žemakulniais, atrodys stulbinančiai. Nepamirškite papuošalų ir elegantiškos delninės.

„Futuristinis sidabro ar kitų metalų blizgesys yra puikus įkvėpimo šaltinis kiekvienai, siekiančiai sukurti įvaizdį su cinkeliu. Semkitės idėjų iš 60-ųjų laikotarpio, legendinių prancūzų dizainerių kaip Courrèges ir modelių kaip Twiggy. Net minimalistinio kirpimo A formos suknutė, žėrinti sidabru ir suderinta su tokio pat atspalvio žemakulniais, atrodys stulbinančiai. Nepamirškite papuošalų ir elegantiškos delninės“, – pataria stiliaus žinovė.

Pasak jos, puošnūs kombinezonai arba glaustinukė, derinama su ilgomis plačiomis kelnėmis, – taip pat puikus ir nenuobodus pasirinkimas šventiniam vakarui. Stilistė siūlo ieškoti alternatyvų klasikinei juodai spalvai, juk pastarojo sezono kolekcijose galima rasti daug variantų, pakeičiančių mažą juodą suknelę.

„Karališkoji mėlyna yra kone geriausias ir saugiausias pasirinkimas. Jeigu rinksitės suknelę, šis atspalvis padės išsiskirti, atrodyti elegantiškai ir prašmatniai. Be to, tai itin šaltajam sezonui tinkama spalva. Paskutiniam skambučiui ir išleistuvėms, ko gero, norėsis ko nors šviesesnio ir gaivesnio, tad šimtadienis puiki proga pasipuošti šia spalva“, – tikina stilistė.

Apie aksesuarus

Šį sezoną itin populiarios blizgios detalės, akimirksniu suteikiančios ansambliui naujų spalvų. „Newmood“ stiliaus instituto atstovė J. Stanslovaitytė siūlo atkreipti dėmesį į blizgius diržus, kuriais galima sujuosti suknelę arba kombinezoną, spindinčius auskarus ir kaklo vėrinius, žėrinčias mini delninukes ar net galvos papuošalus.

Ji pabrėžia, jog svarbu nesirinkti jų visų vienu metu – pakaks vieno, daugiausia dviejų blizgių aksesuarų: „Šitaip tikrai atrodysite skoningai ir tuo pačiu metu pademonstruosite, jog nesate abejingi naujausioms tendencijoms.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip

kaip portretas
pasakytų tūlas Kirkorovas - cvet nastrojenija sinyj

palete

palete portretas
nera kitos spalvos?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių