Stilingi ir praktiški – kokius aulinukus rinktis šlapią žiemą?

  • Teksto dydis:

Sniegas, šlapdriba, druskos ir purvas – tai lietuviškos žiemos atributai, kurie šiandien dažnam apsunkina avalynės pasirinkimą. Tačiau net ir tokiomis oro sąlygomis įmanoma išsirinkti aulinukus, kurie ne tik būtų šilti, patogūs, bet ir atrodytų stilingai.

Kokią avalynę rinktis lietuvišką žiemą, pataria mados ir stiliaus tinklaraščio „Deichmann Shoelove“ autorė Inga Šmigelskytė.

Sniegbačiai – per sniegą ir šlapdribą

Sniegbačiai, arba kitaip – eskimo batai, į madą šiemet grįžta su trenksmu. Avalynės parduotuvėse nesunkiai rasite modelių, kurie bus ne tik praktiški – apsaugos nuo drėgmės ir šalčio – bet ir stilingai atrodys prie kasdienio jūsų įvaizdžio.

„Drąsesnio stiliaus ieškotojos šią žiemą renkasi „eskimo“ tipo aulinukus. Jie kardinaliai skiriasi nuo klasikinių aulinukų modelių, tačiau vis drąsiau užkariauja populiariausiųjų žiemos modelių gretas. Kailio faktūra, įvairūs suvarstymai, dirželiai ir sagtys tokiai avalynei tik suteikia papildomo žavesio. Šio tipo batus galite derinti tiek prie pūkinės striukės, tiek prie elegantiško palto. Ypač puikiai atrodys rožinių, violetinių ar metalo atspalvių variacijos. Dabar ypač madingi šviesūs atspalviai, net balti modeliai“, – teigia mados ir stiliaus tinklaraštininkė.

Kailio faktūra, įvairūs suvarstymai, dirželiai ir sagtys tokiai avalynei tik suteikia papildomo žavesio.

Darbininko“ batai

Masyvūs aulinukai, dar vadinami worker boots, šią žiemą tampa nepamainomu stiliaus akcentu. Grubų jų stilių sušvelnina kailio motyvai ar pastelinės spalvos – nuo švelnios rožinės, pilkos iki mėlynos ar smėlio atspalvių, rašoma pranešime spaudai.

„Tokio tipo auliniai atkeliavo į madą vėlyvaisiais 80-aisias ir 90-aisiais, o vėliau išpopuliarėjo dėl hiphopo kultūros. Tačiau šiemet tokio tipo aulinukus dėvi net ir romantišką įvaizdį mėgstančios stileivos. Grubių aulinių tendencija lemia tai, kad juos galima derinti ne tik prie džinsų ar kasdienio įvaizdžio, bet ir prie suknelių ar net puošnios aprangos! Todėl tokius aulinukus drąsiai rinkitės ne tik žygiams į kalnus, bet ir pasivaikščiojimams mieste ar net į dalykišką susitikimą“, – sako specialistė.

Klasikiniai aulinukai – madingiausiųjų viršūnėje

Įprasti juodi aulinukai – saugesnis pasirinkimas klasikos mėgėjoms. Tačiau, atsižvelgiant į oro permainas ir temperatūrų skirtumus, vertėtų atkreipti dėmesį į kiek aukštesnio aulo ir storesnio pado avalynę.

„Kniedėmis, sagtimis ar grandinėmis dekoruota avalynė tikrai taps jūsų šios žiemos stiliaus akcentu. Storas ir grubus padas neleis šalčiui bei drėgmei prasiskverbti į bato vidų, todėl jausitės komfortiškai bet kokiu oru. Prie tokios avalynės rinkitės minimalistinę aprangą, o jeigu norite išsiskirti – rinkitės ryškias spalvas. Šiemet itin madingi įvairūs spalvoti kailiai ir jų imitacijos”, – teigia I. Šmigelskytė.

Sportinis stilius žiemą? Kodėl gi ne!

Sportinių batų mada užkariavo mados olimpą ir, panašu, nežada iš jo trauktis. Tai puikiai atsispindi ir žiemos aulinukų tendencijose. Žymiausi sportinės avalynės prekių ženklai siūlo savo avalynės alternatyvas, pašiltintas kailiu, apsaugančias nuo šalčio ir lietaus.

„Šį sezoną sportinį stilių besirenkančioms merginoms – gera naujiena. Galite rinktis sportinę avalynę, pašiltintą kailiu, storu padu ir kitais motyvais, kurie neleis sušalti net ir prie minusinės temperatūros. Pastaruoju metu batų lentynose tokio tipo avalynės vis daugėja, tad galite rinktis ne tik iš klasikinių juodos ar rudos spalvų, bet ir pastelinių ar mėlynos paletės atspalvių“, – sako tinklaraščio autorė.

Aukštakulniai – puikūs žiemos palydovai

Kad ir kaip būtų įprasta žiemos metu nešioti žemapadžius aulinius, dažnai rafinuotumą norinčios pabrėžti moterys net ir šaltuoju periodu renkasi aulinukus aukšta pakulne. Tačiau net ir tokie batai gali būti šilti ir patogūs, jeigu pasirinksite tinkamus.

„Aulinukai aukšta pakulne gali būti puikus sprendimas, nes būtent dėl tokių batų sumažėja tikimybė sušlapti kojas. Svarbu, kad padas nebūtų lygus ir koja neslystų, tad pasirinkus tinkamą variantą – net ir žiemos purvas nebus baisus. Beje, jeigu renkatės natūralios odos avalynę, nepamirškite jos tinkamai impregnuoti. Būtent natūralios odos avalynė yra mažiausiai atspari drėgmei, todėl šlapiu ir drėgnu oru jai reikia ypatingos priežiūros”, – teigia I. Šmigelskytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reda

Reda portretas
Kas gražu ir madinga tai tik dolita taip kaina truputį Kanda
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių