Stilistė: psichologinis moterų barjeras žymiai didesnis nei rūbų pasirinkimas

  • Teksto dydis:

Ko gero, dažna stambesnė moteris yra linkusi save vertinti itin kritiškai, todėl renkasi platesnius drabužius, neskiria dėmesio aksesuarams, o kai reikia eiti apsipirkti, tos dienos laukia su nerimu.

Kaip sako tinklaraščio „Dydis nesvarbu“ įkūrėja Giedrė Valavičiūtė, dažnai moterys pirmiausiai turi įveikti psichologinį barjerą, nes puikių drabužių yra labai daug, aksesuarai yra rekomenduoti, o laimei ir meilei – dydis nesvarbus, rašoma pranešime spaudai.

„Yra susiformavęs požiūris, kad stambesnės moterys turi slėptis po beformiais drabužiais, joms nedera dėvėti trumpų sijonų ar aptemptų kelnių. Tačiau tai yra psichologinis barjeras, nes yra begalė pavyzdžių, kuomet moterys su tokiais drabužiais atrodo puikiai, tereikia ieškoti įvairių didesnio dydžio drabužių derinių ir išdrįsi juos atkartoti. Žinoma, nebūtina pradėti rengtis rūbais, kurie jums netinka prie asmenybės ar gyvenimo būdo. Bet būdamos didesnių išmatavimų, jūs neprivalote savo kūno slėpti po beformiais, tamsiais ir jus pačias nuviliančiais rūbais. Nebūtina pastoviai rūpintis, ką apie jus pagalvos kiti, gyvenkite ir mėgaukitės taip, kaip atrodote čia ir dabar, nelaukdamos rytojaus,” – sako G. Valavičiūtė. 

Yra susiformavęs požiūris, kad stambesnės moterys turi slėptis po beformiais drabužiais, joms nedera dėvėti trumpų sijonų ar aptemptų kelnių. Tačiau tai yra psichologinis barjeras.

Pasak Giedrės, vienas žingsnis turėtų būti daromas vienu metu. „Vieną dieną užsidėkite palaidinę trumpomis rankovėmis ir pažiūrėkite, kaip jaučiatės, kitą dieną išbandykite aptemtą pieštuko formos sijoną ir platesnę palaidinę. Taip po truputį pamatysite save iš naujo, atrasite naujus derinius ir spalvas“, – priduria G. Valavičiūtė.

Drabužiai turi atskleisti jūsų asmenybę

„Klaidinga manyti, kad dėvimų drabužių stilius turėtų būti skirstomas pagal jų dydį. Visiškai nesvarbu, kokio dydžio drabužius dėvite, jūs galite rinktis klasikinį, laisvalaikio ar sportinį stilių. Viena svarbiausių taisyklių – nesirinkti per mažų arba per didelių drabužių. Taip pat nebijokite aksesuarų, jie netgi gali puikiai pasitarnauti – nukreipti žvilgsnį nuo jums nepatinkančių vietų ir sufokusuoti jį į tas, kurias norite pabrėžti,“ – pataria plius dydžio stilistė.

Pasak Giedrės, apkūnesnės moterys dažnai vengia ryškesnių spalvų. Tačiau jų tikrai nereikia bijoti, priešingai – rinktis tokias, kurios trauks akį ir pabrėš kiekvienos moters grožį. „Derinkite ryškios spalvos palaidinę su juodos spalvos sijonu, ryškiaspalvį švarkelį su pilkos spalvos suknele. Taip pat neužmirškite ir aksesuarų – juos rinkitės ryškesnius – šalikėlius, kaklo papuošalus, skrybėles, ryškiaspalves rankines. Taip pabrėšite savo asmenybę, atrodysite stilingai, o su tais pačiais drabužiais sukursite vis kitus derinius,“ – sako „Maximos“ drabužių asortimentą apžvelgusi žinoma tinklaraštininkė.

Plius dydžio stilistė sako, kad aksesuarai tikrai gali būti dideli ir masyvūs, pavyzdžiui, auskarai, rankinės. „Svarbiausia bandyti kelis variantus ir atrasti sau tinkančius ir patinkančius, jeigu jie proporcingai neatrodys gerai, tuomet reikėtų keisti į kitokio tipo, tačiau jeigu su jais jaučiatės gerai ir jums tinka, nešiokite drąsiai. Tačiau turėtumėte prisiminti, kad apyrankė atkreips dėmesį ne tik į jūsų riešus, bet ir į klubus, nes būtent tokiame aukštyje ji bus dažniausiai matoma, stambūs auskarai – į kaklą, dekoltė sritį, o prieš išeidama iš namų, visuomet nužvelkite save veidrodyje,“ – pataria G. Valavičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eks storulė

Eks storulė portretas
Straipsnyje įnirtingai siūloma "pudra". Tais laikais.kai buvau stora, matot nebijau to pasakyti, buvau ir nelaiminga. Guodžiausi tuo kad reikia išlysti iš didelio bulvių maišo, bet nepavyko, kokie dar po galais aksesuarai, jei net į veidrodį nežiūrėdavai? Pro vitrinas pralėkdavai kulkos greičiu, o nuėjus į PC apimdavo toks jausmas, kad esi ateivė. Visi dydžiai per maži. Nueini į parduotuves storuliams, o ten jau kainos..... iškart gali nuo streso kokius kelis kg numesti. Nusibodo kudulių teroras ir numečiau virš 25 kg. Velkuosi dukrų rūbelius, pamėgau ir spalvas ir aksesuarus ir sportinį stilių. Užjaučiu storus žmones, žinau kaip kenčia ne tik jų kūnas nešantis du kibirus lajaus, bet ir savijauta tokia kad pati sau negali prisipažinti. Meskite svorį moterys, ir " sudeginkit palapines." Nesinaudokit "pudra", kurios daug šiame straipsnyje. Ji nepašalins problemos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių