Žinomas moteris nuo šalčio saugo madingi kailiniai

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą plūstelėjus didelio šalčio bangai, žinomos moterys sutiko pasidalinti savo įžvalgomis, kaip saugosi nuo speigo. 

Mėgsta kailio liemenes

Verslininkė, grupės „Patruliai“ lyderio Algirdo Radzevičiaus žmona Milisandra Kvaraciejūtė-Radzevičienė džiaugiasi, kad pagaliau ir į mūsų šalį atkeliavo tikra žiema, su puriu sniegu, ženkliai spustelėjusiu šaltuku. „Tai metas, kai galime pasipuošti įvairiais tik giliai žiemai skirtais drabužiais bei aksesuarais. Tada ir šaltis tampa visai nebaisus, kai esi tinkamai pasirūpinęs apranga! Mėgstu dėvėti ir žiemines kailio liemenes, klasikinio tipo kailinukus, kailines kepures, pirštines“, – sako žinoma moteris.

Milisandra šį sezoną kaip tik įsigijo skirtingų spalvų dvipusius kailinius, kurie yra lengvai transformuojami į puskailinius. Pasak pašnekovės, tai – labai įdomus, patogus ir tinkamas sprendimas. Ypatingomis progomis prie vakarinių suknelių M. Kvaraciejūtė-Radzevičienė derina puošnias kailines apykakles, rašoma pranešime spaudai.

Milisandra Kvaraciejūtė-Radzevičienė

Svajoja apie kelius siekiančią liemenę

Vairuojančių moterų asociacijos prezidentė Asta Kybartaitė-Jonušienė žiemą taip pat neišsiverčia be kailinių. Lietuvių gamintojų puskailiniai žinomą moterį ne tik šildo, bet ir puošia šaltuoju sezonu. Prie jų Asta derina itin šiltus su natūraliu kailiu batus bei baltą iš lapės kailio siūtą kepurę.

Į klausimą, ar mūsų šalyje galima išsiversti bei kailinių gaminių, pašnekovė atsakė: „Lietuvoje nemažą dalį metų užima šaltasis periodas. Be kailinių išsiversti gal ir galima, tačiau jei tik galimybės leidžia kiekviena moteris juk neatsisakys jų įsigyti, juolab kailinius perkame, kad dėvėtume juos ne vienerius metus“. Vairuojančias damas draugėn burianti moteris sakė, kad šiuo metu pasvajojanti įsigyti dar vieną kailinį gaminį – ilgo plauko, sidabro ar smėlio spalvos kelius siekiančią liemenę. Niekada geros nuotaikos nestokojanti moteris sakė, kad žiemą jai visuomet smagu pasidabinti įvairiausiomis detalėmis iš kailiuko, ji mėgstanti bumbulus ant kepurių, kailiniais akcentais padailinanti elegantišką švarkelį, suknutę – spalvinga apykaklaite.

Asta Kybartaitė-Jonušienė

Pirmenybė – patogiems paltams

Aktorė ir psichologė Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė pasidžiaugė visai neseniai dovanų gavusi itin šiltas kailio pirštines. Pasak pašnekovės, neprošal būtų pasipuošti ir originaliais raštais ar spalvomis margintais kailinukais ir jie nebūtinai turėtų būti pasiūti iš natūralaus kailio. Šiuo metu du mažamečius vaikus auginanti moteris pirmenybę teikia patogiems paltams ar šiltoms pūkinėms striukėms. „Su vaikučiais praleidžiu itin daug laiko. Mes ne tik pramogaujame lauke, bet ir daug važiuojame automobiliu, užsiimame kita aktyvia veikla, tad tenka labai daug judėti. Kad ir kokie man būtu gražūs kailiniai, šiuo gyvenimo tarpsniu pirmenybę teikiu kitiems drabužiams“, – sakė aktorė.

Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė

Kaip prižiūrėti?

Natūralių kailių prekės ženklo „CarolinaKmit“ įkūrėjas Saulius Kmitas pasidalijo patarimais, kaip tinkamai išsirinkti ir prižiūrėti kailinius. Anot jo,  kailiniai visada bus paklausūs, net ir keičiantis klimatui ar mados tendencijoms. Pasak pašnekovo, per ilgus veiklos metus, jis jau spėjo perprasti lietuvių moterų troškimus. „Joms svarbu, kad kailiniai būtų ne tik madingi, bet ir netrukdytų vairuoti, tie patys kailiniai vienaip atrodytų darbe, o dar kitaip – vakarėlyje“, – sako vyras. Pasirinkus bebro kailinius, jie nebijo ne tik šalčio, bet ir drėgmės, lietaus ar šlapdribos. Tai natūralus, mūsų kraštų, šiltas kailis. 

Kaip ir kasmet kovo mėnesį šio įkūrėjo stendas įsikurs tradicinėje Aktyvaus laisvalaikio, medžioklės ir žūklės parodoje. „Siuvame aprangos priedus medžiotojams, žvejams. Tačiau parodoje turės ką veikti ir vyrų antrosios pusės: bus pristatyti naujausi jau ateinančio sezono kailinių modeliai“, – sako pašnekovas.

Didžiausi kailinių priešai yra riebalai, trintis, dulkės.

Pasak specialisto, kailinių madai apskritai didžiulę įtaką padarė automobilių verslas. Juk dauguma moterų automobilius vairuoja pačios, tad ir kailiniai šiandien siuvami daug lengvesni, patogesni, be didelių apykaklių, neretai su trijų ketvirčių rankovėmis.

Gerai prižiūrimi kailiniai gali tarnauti dešimtmetį, tačiau reikia žinoti, kaip juos tinkamai prižiūrėti. Didžiausi kailinių priešai yra riebalai, trintis, dulkės. Dažnas klausimas – kaip apsaugoti kailinius nuo išsitrynimo? „Bebro kailis yra trečias pagal stiprumą. Pirmauja ūdra, o, pavyzdžiui, audinės kailis yra tik šeštoje vietoje. Jei kailis išdirbtas technologiškai teisingai, be skubos, išlaikant laiko ir temperatūros parametrus, jis bus tikrai tvirtas. Tada galima drąsiai vairuoti, kailis neišsisėdės, neišsitrins, neišpliks“, – savo patirtimi dalijasi kailių žinovas.

Iš lauko parėjusioms kailinių savininkėms S. Kmitas pataria būti atidesnėms drabužiui: jį papurtyti, pakabinti ant pakabos, drėgno nekabinti į spintą, leisti išdžiūti kambario temperatūroje. Sezonui pasibaigus kailinius būtina išvalyti, tada juose nesiveis kandys, bus išvalytos smėlio smiltelės, kurios turi didelės įtakos kailio išsitrynimui.

Specialistas atkreipė dėmesį, kad kailinių patvarumas priklauso ne tik nuo kailio išdirbimo, kailinio drabužio pasiuvimo ar paties nešiojimo, bet ir nuo kailio paruošimo laiko. Pavyzdžiui, vasarą sumedžioto žvėries kailis – netinkamas gamybai. Kaip žiemą reikia kirsti medžius, taip ir žvėrį reikia medžioti šaltuoju metų laiku.

Kailinius drabužius mėgsta ne tik moterys, bet ir vyrai, tarkim, socialinių mokslų daktaras Eugenijus Skerstonas ar mados istorikas Aleksandras Vasiljevas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gyvūnų negaila

gyvūnų negaila portretas
tuštybei paaukotų?

ir turek tu man sitiek ismones

ir turek tu man sitiek ismones portretas
pasireklamuoti savo kailinius

aha patikėjome

aha patikėjome portretas
Ne kailiniai jas saugo o vyrų piniginės:)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių