Klaipėdos rajono moksleivius maitino pasenusiu maistu

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai sustabdė nelegalaus kiosko veiklą Priekulėje, Klaipėdos rajone.

Netikėto patikrinimo metu nustatyta, kad šalia bendrojo lavinimo mokyklos įsikūrusiame kioske buvo teikiamos viešo maitinimo paslaugos – plakami pieno kokteiliai, prekiaujama nefasuotais ledais, gaminami karšti sumuštiniai su dešrelėmis ir padažu, šildomi nesupakuoti čeburekai ir beliašai.

Pasak tarnybos, V. Šileikos įmonei „Guboja“ priklausantis kioskas, neturėjo jokių leidimų šiai veiklai vykdyti, kiosko darbuotojai nebuvo pasitikrinę sveikatos ir išklausę privalomų maisto tvarkymo higienos žinių kursų. Patikrinimo metu rasta beliašų, kurių tinkamumo vartoti terminas baigėsi dar prieš savaitę. Inspektoriai taip pat nustatė, kad nors kioske buvo prekiaujama nefasuotais ledais, šaldiklio, būtino jų laikymui, įmonė neturėjo, ledai buvo laikomi šaldytuve esant 4,3 laipsnių temperatūrai.

„Daugiausia mokiniams gaminamas ir parduodamas maistas buvo tvarkomas antisanitarinėmis sąlygomis – kiosko grindys, lentynos ir darbo paviršiai nešvarūs, nėra nei šilto, nei šalto vandens, jokių priemonių darbo įrankių ar darbuotojų rankų plovimui, dezinfekavimui. Nelegalaus kiosko veikla sustabdyta, o netinkamai laikomus produktus ir produktus su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais nurodyta sunaikinti specializuotoje utilizavimo įmonėje“, – sakė Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža.



NAUJAUSI KOMENTARAI

net

net portretas
komentuoti jau nesinori, o tiesiog reikia sumaitoti tokį kioską su visais jo savininkais. Juk vienas žingsnis iki baisios nelaimės. Tikri niekšai, bet gi pas mus tokių niekšų gailimasi, bus koks papeikimėlis ir viskas. O jei vaikai mirtinai apsinuodytų?

Mama

Mama portretas
Baisu,,kaip yra maitinami musu vaikuciai...Esu dirbusi darzelyje,tai kaip armijoj-vis tas pats meniu(pedantiskai):is ryto-beskone kose,pietums-daug patiekalu,bet nei vienas kokybiskas(isskyrus reta atveji),uztat pavakarims-sociausias ir skaniausias valgis(kad mamoms itikt).daznai vaikai ne matyt nenoredavo tu kotletu ir misrainiu po piet,bet retsykiais budavo tie megstami mieliniai skanus blynai su uogiene,tu tai skupai duodavo,vos po kelis.Nelogiskas meniu ir mastymas1
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių