Aplinkosaugininkai stiprina miškų apsaugą nuo gaisrų

  • Teksto dydis:

Dėl ketvirtos klasės miškų gaisringumo ir besitęsiančių sausų orų stiprinama miškų apsauga nuo gaisrų organizuojant reidus, skirtus gaisrų prevencijai bei kontrolei, pranešė Valstybinių miškų urėdija.

„Suaktyvinsime veiksmus ir šventiniu laikotarpiu. Tikėtina, kad dar bus žolės degintojų, daug žmonių trauks į gamtą pasidžiaugti pavasariu. Skatinsime juos su ugnimi elgtis labai atsargiai ir prevenciniais veiksmais sumažinti gaisrų tikimybę“, – pranešime cituojamas Miško apsaugos skyriaus specialistas Dainius Adžgauskas.

Valstybinių miškų urėdijos, Aplinkos apsaugos departamento, Valstybinės miškų tarnybos, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos pareigūnai iki balandžio mėnesio pabaigos planuoja atlikti daugiau kaip 300 reidų visoje šalies teritorijoje.

Ketinama lankytis vietovėse, besiribojančiose su mišku, kur yra didelė tikimybė kilti žolės gaisrams, ir rekreacinėse teritorijose esančiuose miškuose. Pareigūnai ketina apvažiuoti ir pamiškėse esančias sodybas, gausiau lankomas miško poilsiavietes.

Teigiama, kad šiemet miškuose kilo 63 gaisrai, jie nuniokojo 76 hektarų plotą. Pernai tokiu pačiu metu buvo kilę 27 gaisrai, nuniokoję 8 hektarus.

Anot specialistų, tokie gaisrai sunaikina daugybę augalų, vabzdžių, smulkiųjų gyvūnų, perinčių paukščių. Vien per pastarąsias tris dienas liepsnojantį mišką teko gesinti 15 kartų, ugnis sunaikino 8 hektarus miško. Pagrindinė šių gaisrų priežastis – beatodairiškas pernykštės žolės deginimas.

„Tokiu sausu oru pernykštė žolė yra kaip parakas, uždegta plinta akimirksniu ir kelia pavojų patiems žmonėms, pastatams, žaibiškai gali persimesti į durpynus, miškus, pagauti sausą miško paklotę ir išplisti didžiulėje teritorijoje“, – pranešime cituojamas Miško apsaugos skyriaus specialistas D. Adžgauskas.

Valstybinių miškų urėdija prašo visų šalies gyventojų, pastebėjusių degančią žolę ar miške kilusį gaisrą, apie tai pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nacionalinio saugumo problema

Nacionalinio saugumo problema portretas
Valstybine misku uredija neturi tikru ugniagesiu gaisrus gesina savamoksliai per metus sudega apie 10 vyru ir apie 300 ha valstybinio ir privataus misko.

Tai kad

Tai kad portretas
nebeliks tuoj ko saugot, paskutiniai medžiai baigia po užsienius išsivažinėt...

didesne

didesne portretas
beda ne gaisras o socmafijos misku kirtimai nes tai baisiau uz ugni.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių