Arkties regionuose dėl rekordinės kaitros tuneliuose slepiasi šiaurės elniai

  • Teksto dydis:

Norvegijos pareigūnai ketvirtadienį paragino vairuotojus būti atidžius tuneliuose, nes juose nuo rekordinių karščių šalies tolimoje šiaurėje gali slėptis šiaurės elnių.

„Šiaurės Norvegijoje keletą savaičių buvo labai karšta“, – naujienų agentūrai AFP sakė Norvegijos viešų kelių administracijos aukšto rango pareigūnas Tore Lysberg (Torė Lisbergas).

„Gyvūnai plūsta į šaltesnes vietoves: tuneliuose ir vietose su šešėliu slepiasi tiek šiauriniai elniai, tiek avys“, – pridūrė jis.

Nors pats reiškinys nėra naujas, padėtį gali sunkinti rekordiškai aukšta temperatūra labiausiai į šiaurę nutolusiuose regionuose.

Trečiadienį Norvegijos meteorologijos institutas užfiksavo 31,2 laipsnių pagal Celsijų temperatūrą Finmarke – Arkties regione, kur gyvena daug šiaurinių elnių.

Instituto duomenimis, šiame regione dėl svilinančių karščių šiemet buvo net 12 „tropinių naktų“, o vakarais temperatūra ten dažnai viršydavo 20 laipsnių.

Viešų kelių administracija sako, jog kol kas nebuvo pranešta apie kokius nors su gyvūnais susijusius incidentus, bet vadina padėtį keliuose „iššūkiu“.

Institucija, siekdama atkreipti vairuotojų dėmesį į problemą, išsiuntė daug perspėjimų ir tikisi, kad pasitvirtins sinoptikų prognozės apie šaltesnius orus nuo šio savaitgalio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių