Augintinių antsvoris: įspėjo dėl miestietiško gyvenimo būdo

Ne visiems, laikantiems augintinius, pavyksta išlaikyti tobulą jų svorį ir taip vėliau tenka sukti galvą, kaip kovoti su keturkojo viršsvoriu. Ką šiuo klausimu pataria veterinarai?

Klinikos „Toto“ veterinarijos gydytoja Akvilė Ežerskytė-Misevičienė primena, kad visada galima atnešti savo augintinį pas veterinarą – čia apžiūros metu įvertinama, kaip atrodo šonkauliai, ar prie jų yra storas riebalų sluoksnis, kokia liemens linija, įvertinama bendra gyvūno išvaizda.

Dėl antsvorio, pasak veterinarės, gali kilti ne tik judėjimo problemų, bet ir gerokai rimtesnių bėdų.

„Tai ir širdies ligos, aukštas kraujospūdis, lėtinės, hormoninės ligos, vėžiniai susirgimai. Be abejo, trumpėja gyvenimo trkumė“, – vardija specialistė.

Antsvoris gali atsirasti dėl įvairių priežasčių. Visų pirma – dėl mitybos, tačiau tą gali nulemti ir kiti faktoriai.

„Blogai, kai šeriama skanėstais ir labai kaloringu maistu. Miestietiškas gyvenimo būdas irgi turi įtakos – trumpi pasivaikščiojimai, mažas fizinis aktyvumas, nežaidžiama. Kitas dalykas – reika pagalvoti, kad kai kurios veislės yra linkusios į nutukimą. Reikėtų pas veterinarą pasikonsultuoti dėl mitybos plano“, – sako specialistė.

Daugiau apie tai – įraše.


Šiame straipsnyje: augintiniaiantsvorismityba

NAUJAUSI KOMENTARAI

šeimininkas

šeimininkas portretas
Labai keista, bet neretai pasitaiko žmonių, neskiriančių nutukimo nuo stambumo. Šuo nutukęs kaip kiaulė, šeimininkas įsitikinęs, kad augintinis tiesiog stambaus sudėjimo. Pasitaiko ir tokių, kuriems gražu nutukę gyvūnai. Nesvarbu, kad tai kelia pavojų jų sveikatai. O palaikyti fizinę formą ne taip jau sunku. Pasibėgiojimai šalia dviračio, kamuoliukas, žaidimai su kitais šunimis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių