Aukštaitijos nacionalinio parko lankytojai turės įsigyti bilietą

  • Teksto dydis:

Nuo birželio 1 d. Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko lankytojai turės įsigyti bilietą.

Nuo birželio 1 d. Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko lankytojai turės įsigyti bilietą. Šis lankytojo bilietas – tai mokestis už parkų rekreacinės infrastruktūros priežiūros (atokvėpio vietų, poilsiaviečių ir kai kurių stovyklaviečių remontas, šiukšlių išvežimas), informacinės sistemos ir lankomų objektų priežiūros paslaugą. Jis bus privalomas visiems lankytojams. Išimtis numatyta vietos gyventojams ir jų giminaičiams, kurie į parkus atvyksta darbo reikalais arba per juos pravažiuoja.

Vienkartinis lankytojo bilietas kainuos 3,5 Lt ir galios 5 dienas. Jį bus galima įsigyti šių parkų lankytojų centruose ir kitose aptarnavimo bei informacijos teikimo vietose. 

Saugomų teritorijų lankytojo bilietas nėra naujiena. Aukštaitijos nacionaliniame parke lankytojo bilietas buvo platinamas iki 2004 metų. Dabar atitinkamas mokestis renkamas iš Nemuno deltos regioninio parko lankytojų, taip pat iš plaukiančiųjų Ūlos upe Dzūkijos nacionaliniame parke. Kuršių nerijoje mokestį renka ne nacionalinio parko direkcija, o savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

12 kedziu

12 kedziu portretas
Nu neblogai, gera ideja pasirinkt atostogom pinigu,cia kaip Benderio projektas ,kas cia suziures kiek tu lankstinuku parduota,Kad, taip rimtai,tai negaila ir tam parkui ,jei tikrai zinotum ,kad ne Benderio ir Kisos atostogom

gamta

gamta portretas
Nemokesite nereikia .bet ikliuvus tukrai nusipirktumei bet 5 metam i prieki. Valio daba bus tvarka parkuose ir prie ju ezeru nebereikes issikalinet is vietiniu atvikus DIDMIESCIU berniukam. skambutis gamtininkams ir bus nuraminti :D

HAHAHA

HAHAHA portretas
Vistiek nieks nemokes :D
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių