Australija gelbės retus gyvūnus Britanijos naujosios princesės vardu

  • Teksto dydis:

Sveikindama savaitgalį gimusią naują Didžiosios Britanijos princesę, Australija pasiųs dovanų prabangią vilnonę antklodę, išsiuvinėtą geltonomis gėlėmis, bet karališkasis kūdikis taip pat sulauks neįprastos dovanos – mažylės vardu bus paaukota svari suma itin retiems sterbliniams gelbėti.

Australijos premjeras Tony Abbottas (Tonis Ebotas), kuris yra uolus rojalistas, sakė, kad antklodė vaikiškai lovelei, išausta iš Tasmanijos merino avių vilnos ir išsiuvinėta tankiažiedės akacijos – šalies nacionalinio simbolio – žiedais, bus pasiųsta Kembridžo kunigaikščiui ir kunigaikštienei, kurių šeima pagausėjo šeštadienį.

Princesės gimimo proga vyriausybė taip pat skirs 10 tūkst. Australijos dolerių (7,06 tūkst. eurų) vienam draustiniui Viktorijos valstijoje. Tie pinigai bus skirti kalninių kuskusų (Burramys parvus), kurie iki 1966 metų buvo laikomi išnykusiais, tyrimams.

„Kalniniai kuskusai yra vieninteliai Australijoje sterbliniai, įmingantys žiemos miegu. Gamtoje jų likę mažiau negu 2 000“, – T.Abbottas pasakojo apie tuos nykstančius gyvūnus.

Kalninis kuskusas – smulkus žvėrelis, telpantis į žmogaus delną ir sveriantis tik apie 45 gramus.

„Tikiuos, kad princesė kurią nors dieną galės aplankyti Australiją ir pati palaikyti rankose kalninį kuskusą“, – sakė premjeras.

Australija taip pat yra skyrusi su gyvūnais susijusią neįprastą dovaną naujosios princesės vyresniam broliui princui George'ui (Džordžui), gimusiam 2013 metais. Jam buvo padovanotas krokodiliukas, išskilęs iš kiaušinio tą pačią dieną, kai buvo paskelbta, kad Kembridžo kunigaikštienė Catherine (Ketrin), princo Williamo (Viljamo) žmona, laukiasi pirmagimio.

Be to, princui George'ui buvo pasiųsta populiari vaikiška knygelė „Oposumų magija“ (Possum Magic) ir pliušinis žaisliukas, vaizduojantis kitą smulkų sterblinį – bandikutą. Vyriausybė ta proga taip pat skyrė lėšų vienam triušinių bandikutų tyrimo projektui.

Princesė, kuri yra ketvirtoji eilėje į Britanijos sostą, gimė šeštadienį Londone, sukeldama didelį susidomėjimą pasaulyje, įskaitant Australiją. Princesės prosenelė Britanijos karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) yra formali Australijos valstybės vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių