Australijoje išžudyta šimtai koalų

  • Teksto dydis:

Australijos pietiniame regione buvo sunaikinta beveik 700 koalų, nes smarkiai pagausėjus jų populiacijai gyvūnai pradėjo badauti, trečiadienį patvirtino valstijos ministrė.

Viktorijos valstijos aplinkos ministrė Lisa Neville (Laiza Nebil) sakė, kad tos koalos 2013–2014 metais buvo sugautos ir humaniškai numarintos Otvėjaus kyšulio rajone netoli daug turistų pritraukiančio vaizdingo Didžiojo vandenyno kelio.

„Ta intervencija buvo būtina, siekiant išvengti koalų kančių, nes jos nesugebėdavo susirasti pakankamai ėdesio, – sakoma L.Neville pranešime. – Otvėjaus kyšulio rajone populiacijos tankis siekė 20 koalų hektare.“

Ministrė pažymėjo, kad veterinarai nustatė, kad 686 koalų būklė buvo labai bloga, todėl jos buvo humaniškai numarintos, konsultuojantis su ekspertais ir gyvūnų gerovės specialistais.

L.Neville aiškino, kad kreipėsi į ekspertus patarimo, kaip išspręsti šią problemą, ir norinti, kad visuomenė būtų skaidriai informuojama apie šį procesą. Tačiau ji neatmetė, kad koalų populiacija bus toliau reguliuojama tokiomis priemonėmis.

„Patirtis rodo, kad koalų perkėlimas neveiksmingas ir faktiškai gali dar labiau padidinti kančias“, – ministrė sakė nacionaliniam transliuotojui „Australian Broadcasting Corporation“.

Otvėjaus kyšulyje įsikūrusio motelio „Bimbi Park“ savininkas Frankas Fotinas (Frenkas Fotinas) sakė, kad koalos buvo ne medžiojamos, o užmigdomos, pridūręs, kad daugelis tų gyvūnų sirgo arba buvo kritiškai išsekę dėl bado arba natūralių priežasčių.

„Visas kyšulys dvokė dėl nugaišusių koalų. Tai buvo mirties kvapas“, – jis sakė ABC, pridūręs, kad išbadėję gyvūnai nugraužė visus vietos medžių lapus.

„Jums reikėtų atvykti ir pamatyti tuos medžius. Šimtai akrų žuvusių medžių“, – skundėsi vyras.

Australijos koalų fondo duomenimis, prieš britų kolonistų atvykimą į Australiją 1788 metais žemyne gyveno per 10 mln. koalų, bet dabar šių gyvūnų populiacija laisvėje sudaro mažiau negu 100 tūkst. individų.

Fondas sakė, kad pareiškė, kad per didelė koalų populiacija Otvėjaus kyšulyje yra „itin netinkamo tvarkymo“ rezultatas.

„Australijos vyriausybei turėtų būti gėda dėl to, kad leido slaptą



NAUJAUSI KOMENTARAI

variantų

variantų portretas
daug,bet matyt jiems malonumas žudyti.Kas įdomiausia,kad koala nykstanti rūšis ir vietoje to,kad jas parduoti ar net atiduoti tai geriau nužudė.Tikiuos Dievas juos nubaus,kas priėmė tokį sprendimą

666

666 portretas
o parduot negalėjo

galėjo

galėjo portretas
pagaminti šėryklas.Bet naikinti lengviau,nei statyti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių