Berlyno zoologijos sodas neteko dar vieno baltojo lokio jauniklio

  • Teksto dydis:

Berlyno zoologijos sodas neteko mažiau nei prieš mėnesį pasaulį išvydusio baltojo lokio jauniklio, antradienį pranešė pareigūnai.

Tai jau antra panaši netektis Vokietijos sostinės zoologijos sode per vienerius metus.

„Mes žinome, kad pirmosiomis savaitėmis jauniklių mirtingumas yra labai didelis, tačiau mes vis tiek esame prislėgti ir nusiminę“, – sakė miesto rytinėje dalyje esančio sodo „Tierpark“ baltųjų lokių prižiūrėtojas Floranas Sicksas (Floranas Siksas).

Mažylio aštuonių metų motina Tonja „pavyzdingai“ rūpinosi lokiuku ir šis Naujųjų Metų išvakarėse dar buvo sveikas, sakoma zoologijos sodo pranešime.

Tačiau antradienio rytą stebėjimo kamerų rodomą vaizdą iš meškų aptvaro patikrinę darbuotojai pamatė, kad mažylis nerodo gyvybės ženklų.

Baltojo lokio jauniklio mirties priežastį nustatys Berlyno Leibnizo zoologijos ir laukinės gamtos tyrimų instituto mokslininkai.

Tai jau antras baltojo lokio jauniklis, nugaišęs šiame zoologijos sode per mažiau nei metus. Pernai kovą nuo hepatito krito keturių mėnesių Fricas.

Berlyno gyventojai labai džiaugsmingai pasitiko žinią apie Frico atsiradimą zoologijos sode. Jis buvo pirmas baltojo lokio jauniklis, gimęs šiame zoologijos sode per 22 metus.

Daugelis tikėjosi, kad jis užims meškiuko Knuto vietą Vokietijos gyventojų širdyse.

Knutas pasaulio dėmesio centre atsidūrė, kai buvo atstumtas savo motinos ir tapo vieno zoologijos sodo prižiūrėtojo augintiniu. Jis netikėtai nugaišo 2011-aisiais, būdamas ketverių metų.

Kai lokys krito, daugybė gerbėjų nešė gėlių puokštes, atvirukus ir Knuto nuotraukas prie jo buvusio aptvaro, o virtualioje užuojautų knygoje buvo paskelbta tūkstančiai žinučių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių