Choristų žygio baidarėmis laimikis: žoliapjovė, akumuliatorius ir kalnai šiukšlių

Savaitgalį Aukštaitijoje upėmis Jara ir Šventąja baidarėmis plaukę „Bel Canto“ choristai per 7 valandas žygio iš vandens ir pakrančių pririnko ne tik maišus įvairių šiukšlių – į krantą jie atplukdė net seną žoliapjovę ir automobilio akumuliatorių.

„Visuomet norisi būti švarioje, tvarkingoje aplinkoje. Ir anksčiau plaukiant baidarėmis ar stovyklaujant gamtoje parsiveždavome daugiau šiukšlių nei atsiveždavome, bet šįsyk gera choristės Agnės Aleksejevaitės iniciatyva susilaukė itin skambaus atgarsio“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo „Bel Canto“ tarybos narys Aurimas Maldūnas.

Pasak jo, 10 baidarių su 19 „Bel Canto“ choristų ir draugų iššukavo 16 km Jaros ir Šventosios vingių bei pakrančių. Paklaustas, kaip sugebėjo sutalpinti tiek šiukšlių, kai dar vežėsi savo daiktų, A.Maldūnas atsakė, kad baidarės buvo geros ir vietos užteko.

Asmeninio archyvo nuotr.

„Senos žoliapjovės variklio dalis ir rankena kyšojo krante. Kaip perspektyvus violončelininkas Augustas Gocentas, mūsų chormeisterės Ramintos sūnus, ją sugebėjo įsidėti į baidarę, lieka paslaptimi. Na, o akumuliatorius - VU Matematikos ir informatikos fakulteto (MIF) dėstytojo Juliaus Andrikonio laimikis“, – apie surinktas neįtikėtinas atliekas pasakojo choristas.

Surinktas šiukšles baidarininkai atgabeno į krantą, kur jų laukė baidares išnuomoję aukstaitijosbaidares.lt šeimininkai. „Jie mums padėkojo už visus laimikius ir mielai sutiko viską tvarkingai utilizuoti“, – džiaugėsi A.Maldūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AS

AS portretas
Kas per sutriai tie zmones,kad sitaip tersia savo lizda?

Vilius

Vilius  portretas
Pagarba! :)

mm

mm portretas
malaciai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių