Gamta rodo ankstyvą pavasarį

  • Teksto dydis:

Vos tik įpusėjus balandžio mėnesiui, nedideliame tvenkinuke šalia Druskininkų miškų urėdijos jau pastebėta klykuolė patelė su aštuoniais jaunikliais.

Vos tik įpusėjus balandžio mėnesiui, nedideliame tvenkinuke šalia Druskininkų miškų urėdijos, jos darbuotojas  Audrius Norkūnas jau pastebėjo klykuolės patelę su aštuoniais kumščio dydžio jaunikliais. Ji, manoma, išsiperėjo pakrantėje jiems iškeltuose inkiluose.

Tai ypač ankstyvas rūšies parėjimo atvejis, parodantis, jog šiais metais pavasaris paukščiams buvo tikrai ankstyvas. Tą patvirtina ir jau vasario pabaigoje į kolonijas sugrįžę kovai, pirmosiomis kovo dienomis savo teritorijas užėmę giedantys geltonosios startos patinukai, amaliniai strazdai.

Iš vėlesnių migrantų, ypač anksti (kovo 27 d.) Vilniuje stebėtas paprastasis kultupys, kovo pabaigoje į Lietuvą atskridusios dūminės raudonuodegės ir pilkosios pečialindos, balandžio pradžioje jau pasirodęs kukutis, o pirmojoje šio mėnesio pusėje jau registruotos geltonosios kielės ir nendriniai žiogeliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių