Į krantą išmestas ypatingas banginis

Prie Australijos per tropinį cikloną į krantą išmestas ypatingas banginis – Juostuotasis omuras.

Mokslininkai negalėjo patikėti savo akimis. Kad įsitikintų, jog tai tikrai yra itin retas banginis, buvo atlikti jo DNR tyrimai. Pasitvirtino, kad audra į krantą išmetė Juostuotąjį omurą (alaenoptera omurai).

Ši banginių rūšis buvo atrasta tik 2003 metais atlikus molekulių genetinius tyrimus. Tai atliko Japonijos jūrų tyrinėtojas Hideo Omura, todėl retas gyvūnas pavadintas jo garbei. Naujo tipo banginis buvo identifikuotas atlikus Japonijos biologijos muziejaus banginių skeletų tyrimus.

Realiai banginio Alaenoptera omurai niekas nebuvo matęs. Tyrimais nustatyta, kad jo arealas yra Ramusis vandenynas prie Japonijos ir Indonezijos krantų. Apie tai, kad šių gyvūnų gali būti prie Australijos, net neįtarta.

Šios rūšies banginiai buvo iki šiol pasaulyje mažiausiai ištirta šių vandens gyventojų rūšis. Jų tyrimai iki šiol nebuvo vykdyti – buvo žinomi itin skurdūs duomenys pagal atliktus skeletų tyrimus.

Į krantą išmesto reto banginio ilgis – 5,6 metro. Žuvusio banginio kūnas perduotas mokslininkams, kad šie galėtų atlikti išsamius tyrimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių