Istorinis protestas: prieš žiaurų elgesį su gyvūnais į gatves išėjo šunys

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Niujorke prie Jungtinių Tautų būstinės vyko pirmasis pasaulyje gyvūnų protestas. Protestas, kuriame dalyvavo 8 skirtingų veislių šunys, yra dalis tarptautinės grožio kompanijos „The Body Shop“ ir gyvūnų apsaugos organizacijos „Cruelty Free International“ kampanijos „Forever against animal testing“ dalis.

Gyvūnai buvo papuošti kampanijos plakatais, bandanomis ir protesto ženklais.

Prie iniciatorių prisijungė žymus naminių gyvūnų fotografas Eliasas Weissas Friedmanas (@TheDogist), kuris jau anksčiau išreiškė savo paramą kampanijai Kanadoje bei Jungtinėse Valstijose, ir „Instagram“ žvaigždė Louboutina (@louboutinanyc), rašoma pranešime žiniasklaidai.

Protesto tikslas yra atkreipti dėmesį į šokiruojantį faktą – tai, kad 80 proc. pasaulio valstybių vis dar neturi įstatymo, draudžiančio kosmetikos bandymus su gyvūnais, ir paraginti vartotojus prisidėti prie kampanijos pasirašant pasaulinę peticiją. Dėl bandymų su gyvūnais kasmet žūva daugiau nei 500 tūkst. gyvūnų.

Kai tik peticija surinks 8 mln. parašų, „The Body Shop“ pristatys ją Jungtinėms Tautoms, kviesdama priimti tarptautinę konvenciją uždrausti kosmetikos bandymus su gyvūnais ir apsaugoti milijonus gyvūnų visame pasaulyje. Praeitą savaitę kompanija susitiko su Jungtinių Tautų atstovais aptarti tolesnius žingsnius.

Per pastaruosius 6 mėnesius buvo surinkti 4,1 mln. parašų. Tai yra didžiausia istorijoje peticija prieš kosmetikos bandymus su gyvūnais. Iniciatoriai kviečia visas kompanijas, kurios yra prieš bandymus su gyvūnais, prisijungti prie paramos peticijai ir aprūpina jas bei jų darbuotojus reikalinga medžiaga.

„Šiandienos protestas siunčia ypač stiprią žinią mūsų klientams ir viso pasaulio kompanijoms – mums reikia jūsų pagalbos. Jau pasiekta tiek daug dėl kosmetikos bandymų su gyvūnais uždraudimo, bet vis dar daug dalykų reikia nuveikti. Mes norime paraginti visas kompanijas, kurios yra prieš bandymus su gyvūnais, prisijungti prie šios kampanijos ir paraginti savo klientus prisijungti taip pat“, – ragina „Cruelty Free International“ vadovė Michelle Thew.

„Aš prisijungiau prie kampanijos „Forever against animal testing“, vos tik ji prasidėjo, ir esu laimingas galėdamas būti čia, Niujorke, savo namuose bei dalyvauti pirmajame pasaulyje gyvūnų proteste. Protestuojantys šunys atstovauja visiems gyvūnams ir primena mums, kodėl kosmetikos bandymai su gyvūnais turėtų būti uždrausti kartą ir visiems laikams“, – sako fotografas E. W. Friedmanas.

Nuotraukos darytos Niujorke 10 valandą ryte vietos laiku dalyvaujant profesionaliam šunų dresuotojui ir veterinarams. Proteste dalyvavusiems gyvūnams suteikta nepriekaištinga priežiūra. Protesto eiga ir veiksmai aptarti su „Rational Animal“ bei „Cruelty Free International“ atstovais užtikrinant, kad gyvūnams nebūtų sukeltas joks stresas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kinietis

Kinietis portretas
Oi kiek skanių šunėkų suvalgyčiau visus

šuo - ateities maistas

šuo - ateities maistas portretas
Kadangi ateityje trūks maisto, tai šunys bus geras maisto šaltinis žmonėms. Ir debilai šunu mylėtojai galės užsikrušti beisterikuodami.

Irena

Irena portretas
Saunuoliai suniukai reikia ginti savo teises as tuos kurie kankina gyvunus ant kaklo grandine ir i gatve parodyti kokie svolaciai gyvena tarp musu ir plakt rimbu per nugara viesai zmonem matant
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių