JAV zoologijos sodas surengė pirmąją šalyje raganosių ragų deginimo akciją

  • Teksto dydis:

San Diego zoologijos sodas ketvirtadienį sudegino didelį kiekį konfiskuotų daiktų, pagamintų iš laukinių gyvūnų, o tarp jų buvo ir raganosio ragų, kurių vertė juodojoje rinkoje siekia 1 mln. JAV dolerių.

Šiuo simboliniu žingsniu parodyta, kad Jungtinės Valstijos rimtai nusiteikusios stabdyti neteisėtą prekybą laukiniais gyvūnais ir jų produktais.

JAV Žuvų ir laukinės gamtos tarnyba kartu su zoologijos sodu bei Kalifornijos žuvų ir laukinės gamtos departamentu surengę konfiskuotų daiktų deginimo akciją. Toks laužas šalyje buvo užkurtas pirmąkart.

Daugelis šalių degina arba kitaip naikina konfiskuotus nelegalius laukinės gyvūnijos produktus. Taip siunčiama žinia, kad tokių daiktų negalima pardavinėti ir kad brakonieriavimas turi liautis.

Balandį Kenijoje buvo sudeginta 120 tonų dramblio kaulo ir 1,3 tonos raganosių ragų.

Visi daiktai – pradedant išraižytais ragais, baigiant prekėmis, kurios buvo pardavinėjamos kaip esą turinčios gydomųjų savybių, buvo konfiskuoti JAV ir kitose šalyse, sakė zoologijos sodo atstovė Darla Davis (Darla Deivis).

Pareigūnai teigė, kad Afrikoje kas aštuonias valandas sumedžiojama po raganosį, todėl per 15 metų jų gali nebelikti laukinėje gamtoje. San Diego zoologijos sodo duomenimis, 2015 metais vien Pietų Afrikos Respublikoje buvo sumedžioti 1 175 raganosiai.

Gubernatorius Jerry Brownas (Džeris Braunas) neseniai pasirašė įstatymo projektą, kuriuo bus panaikinta spraga valstijos draudime importuoti, pirkti ir pardavinėti dramblio kaulą arba raganosių ragus. Įstatymo šalininkai teigė, kad Kalifornijoje klesti didžiulė dramblio kaulo rinka, o toks draudimas padėtų panaikinti paklausą.

San Diego demokratų asamblėjos pirmininkės Toni Atkins pasiūlytomis priemonėmis siekta panaikinti valstijoje galiojančias lengvatas parduoti dramblio kaulą, importuotą iki 1977 metų. Ji sakė, kad nelegalios prekybos dramblio kaulu suvaržymas padėtų nutraukti dramblių ir raganosių medžioklę.

San Franciske ir Los Andžele yra du iš trijų didžiausių šalyje dramblio kaulo pardavimo centrų. Niujorkas, kurį laukinės gamtos pareigūnai vadina didžiausia šalyje dramblio kaulo rinka, praėjusiais metais uždraudė prekybą dramblio kaulu, mamutų iltimis ir raganosių ragais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių