Karvės ir senjorai galės apsigyventi kartu

  • Teksto dydis:

Delis planuoja įkurti specialius namus pagyvenusiems žmonėms ir kai kurioms iš tūkstančių šio didmiesčio karvių – tai naujas gyvūnų gerovės vajus, kuriuo taip pat siekiama sumažinti beždžionių ir valkataujančių šunų skaičių.

Trečiadienį pristatydamas programą vietos plėtros ministras Gopalas Rai (Gopalas Rajus) sakė, kad „karvės ir senjorai gyvens šalia, rūpindamiesi vieni kitais“.

Pirmoji tokia įstaiga planuojama Delio pietvakariuose.

„Kai karvė nebeduoda pieno, žmonės palieka ją ir ji atsiduria karvių prieglaudoje. Panašiai apleidžiami ir į senelių namus išsiunčiami seni žmonės, net iš turtingų šeimų“, – vietos žiniasklaidai sakė G. Rai.

Tarp kitų programos žingsnių bus visur esančių ir kartais pavojų keliančių miesto beždžionių „gimstamumo kontrolės“ priemonės, valkataujančių šunų sterilizavimas ir elektroninės mikroschemos karvėms bei augintiniams.

Be to, žmonės, nebegalintys pasirūpinti savo karvėmis, galės už nedidelį mokestį apgyvendinti jas specialiuose centruose.

Delio gatvėse dažnai pamatysi karvių, trukdančių eismui ir ėdančių atliekas. 2014 metais į valdžią atėjus hinduistų nacionalistų premjero Narendros Modi (Narendros Modžio) dešiniojo sparno partijai „Bharatiya Janata“ (BJP), hinduistams šventos karvės įgijo kone labai svarbių asmenų statusą.

Gandai apie skerdimui vežamas karves išprovokuodavo kruvinas represijas ir religines riaušes.

Kiekvieną mėnesį Delyje sugaunama maždaug 600 galvijų, kurie perkeliami į penkias prieglaudas.

Per 2012 metų naminių gyvulių surašymą paaiškėjo, kad visoje Indijoje yra daugiau kaip 5 mln. neprižiūrimų karvių. Delyje jų buvo daugiau kaip 12 tūkstančių.


Šiame straipsnyje: Deliskarvėssenjorai

NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete miau

kauniete miau portretas
...akmens amzius… nera religiju---nera ir nesamoniu… kokia tamsybe..nors ir ten 30-40 % indu yra numete" tamsos skraiste"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių