Kuo žmogui gali būti naudingas kovas?

  • Teksto dydis:

Visi pavasario mėnesiai pavadinti pagal paukščių vardus, tačiau, anot gamtininko Almanto Kulbio, apie kovus žinome bene mažiausiai, nors jie gali būti labai naudingi žmonėms, ypač – žemdirbiams.

Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Gamtos skyriaus vedėjas A. Kulbis sako, kad žmonės neretai supainioja iš pirmo žvilgsnio panašius paukščius – kovą, varną, kuosą ir kranklį. Tačiau, anot gamtininko, šių paukščių požymius atskirti – labai lengva.

„Jeigu pamatysime, kad paukščiai gyvena dideliais būriais, kolonijomis, ypač miestuose, miestelių skveruose, aikštėse, <...> daugelių atveju tai bus kovai. Jeigu įsižiūrėsime, kovas yra už kranklį mažesnis paukštis, antras pagal dydį varninių šeimos paukštis. Dažniausiai, jeigu nėra jauniklis, turi baltą šviesų snapą“, – sako A. Kulbis.

Anot gamtininko, kovas – žmogui naudingas paukštis.

„Pagrindinis jo maistas – dirvos bestuburiai. Turbūt daug kas matę paskui traktorių dideliais būriais einančius kovus. Tokie žmonių nepageidautini gyviai kaip grambuolio lervos kovams yra skanėstas. Ten, kur kovai išnaikinami, pavyzdžiui, miesteliuose, ten daržuose atsiranda daug grambuolių ir paskui jie kenkia žemdirbiams“, – pastebi A. Kulbis.

Daugiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

naudingas

naudingas portretas
informacinis straipsnis.Nes yra neišprususių kvailių,amžinai bambančių dėl šių paukščių.Tad tokie straipsniai kur kas naudingesni nei apie visokias Bunkes,Alijevas,Pupytes ir t.t.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių