Kurs salas mažosioms žuvėdroms

  • Teksto dydis:

Nemune ir Kalvių karjere, Klaipėdos rajone, per trejus metus atsiras 13 dirbtinių salų, skirtų išsaugoti į Lietuvos raudonąją knygą įrašytas mažąsias žuvėdras, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Šiuo metu mažosios žuvėdros dėl žmonių veiklos ir abejingumo sparčiai nyksta. Lietuvoje gali būti nelikę nė 200 šių paukščių porų. Žvyro ir molio karjeruose gyvenančių paukščių lizdus upių pakrantėse ištrypia žvejai ir poilsiautojai.

Už 2,4 mln. eurų, gautų iš ES fondų bei valstybės, aštuoniose teritorijose numatyta šiems paukščiams supilti 13 salų. Šiose teritorijose bus išdėliota 600 slėptuvių žuvėdrų jaunikliams.

Sumanymas jau pradėtas įgyvendinti, baigtas jis turi būti iki 2022 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rusnietis

Rusnietis portretas
Neturim pinigų keliams statyti, iš Rusnės į Klaipėdą didžiąją kelio dalį važiuojam turbūt po pirmo pasaulinio karo padarytais keliais, žūsta žmonės, o čia dar pinigų - milijonų - išmes į nuplaunamas po kiekvienų metų salas...Tų salų Nemuno deltoje, mariose ir be supylimo pilna, lai pasižiūri žemėlapį. Užžėlę neįeinamos, niekam nereikalingos, o čia dar pils.... na tikrai pinigų, nors ir Europos, bet švaistymas.

Rinkėja NR 245000

Rinkėja  NR  245000 portretas
Bičiuliai , ar išprotėjot ? Taigi iš tos sumautos žuvėdros net viena porcija nesigauna . Baisios išlaidos vėjais . Geriau eikit į paukštyną dirbti .

123

123 portretas
cia patys sugalvojote, ar pateiksite saltini?? Lrytas ne saltinis... please, rodykite siek tiek pagarbos skaitytojams, gerbiami zurnalistai.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių