Nebedraudžia skinti pakalnučių

Uostamiestyje pradėta prekiauti pakalnutėmis. Nors šios gėlės išbrauktos iš saugomų augalų sąrašo, pardavinėti jas yra draudžiama. Prekeiviams šiomis lauko gėlėmis gresia baudos.


 

Uostamiestyje pradėta prekiauti pakalnutėmis. Nors šios gėlės išbrauktos iš saugomų augalų sąrašo, pardavinėti jas yra draudžiama. Prekeiviams šiomis lauko gėlėmis gresia baudos.

Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas pasakojo, kad pakalnučių saugomų augalų rūšių sąraše nėra nuo praėjusių metų rugpjūčio 1-osios.

Skinti šias lauko gėles savo reikmėms leidžiama, tačiau prekiauti jomis draudžiama.

"Anksčiau šis augalas buvo saugomas. Draudžiama buvo ne tik pardavinėti, bet ir skinti. Saugomų augalų sąrašas tvirtinamas ministro įsakymu. Pakalnučių jame nebeliko", – aiškino viršininkas.

Nuobauda už prekybą pakalnutėmis siekia nuo 7 iki 28 eurų. Už tai praėjusiais metais buvo nubausta viena prekeivė. Šiemet tokių pažeidimų dar neužfiksuota.

"Neskubame bausti žmonių. Svarbiausia dirbti prevencinį darbą. Paaiškinti, kodėl negalima prekiauti pakalnutėmis. Bauda – kraštutinis dalykas, kai žmogus elgiasi piktybiškai ir nenori suprasti", – komentavo viršininkas.

Neretai pakalnutėmis prekiaujantys asmenys aiškina, kad šias gėles užaugino patys savo darže ar darželyje. Dažniausiai žmonės nė nepagalvoja, kad jomis prekiauti draudžiama.

"Pasiteisinimų būna visokių. Tačiau nesvarbu, ar pakalnutės užaugintos darže, ar užaugo miške, prekiauti jomis vis tiek draudžiama", – pabrėžė viršininkas.

Aplinkosaugininkai specialių akcijų, ar yra prekiaujama pakalnutėmis, neorganizuos, tačiau atkreips dėmesį, ar prie prekybos centrų, turgaviečių prieigose, kitose vietose nėra siūloma šių lauko gėlių.

Už pakalnučių puokštelę prekeiviai prašo nuo 50 centų iki 1 euro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nevykdo savo paties įstatymų

Nevykdo savo paties įstatymų portretas
Jei yra baudžiama, stebiuosi kaip nebaudžia žmonių akivaizdžiai jas pardavinėjančių Gedimino pr. Vilniuje :D

to Mano sode

to Mano sode portretas
Jei mirsi nepardavusi pakalnučių, tai nieks jau tau nepadės, pakalnutės irgi.

Mano sode

Mano sode portretas
Mano sode tiesiog auga ir auga tu pakalnuciu,niekaip negaliu is naikinti.matomai patinka zeme.Tai Ka as negaliu ju parduoti,geriau is naikinti,,paduosiu jus aferistus I Teisma. Cia Mano asmeninis pakalnutes..as geriau zmonems parduosiu,o ne ismesiu,nes gi reikia irgi nuskinti,apraveti.Geda Geda Geda...tegul gaudo narkomanus.o ne gelytes.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių