Nuo žūties išgelbėti du gandriukai ir apuokiukas

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministerijos Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) pareigūnai nuo žūties išgelbėjo apuoko jauniklį ir du gandriukus.

Vakar ryte ŠRAAD Kelmės rajono agentūra gavo pranešimą, kad į Birutės g., Kelmėje, esančio namo kiemą atklydo apuoko jauniklis. Spėjama, kad naktį mieste atsidūręs paukštis rytą buvo užpultas strazdų, kurie gynė savo lizdus. Aplinkosaugininkai skriaudžiamą apuokiuką sugavo ir nuvežė į Šiaulių jaunųjų gamtininkų centrą.

Kartu su apuoko jaunikliu į Šiaulius atvežti ir du gandriukai. Iš lizdo iškritusius, nepaskrendančius ir savimi pasirūpinti dar negalinčius gandriukus buvo priglaudęs Pagojo k., Kelmės r., gyvenantis ūkininkas.

Šiaulių jaunųjų gamtininkų centre paukščiai gyvens, kol bus pakankamai stiprūs, kad grįžtų į gamtą. Tikimasi, kad apuoko jaunikliui pakaks kelių dienų atsigauti po paukščių antpuolio, mat jis jau moka skraidyti ir jį bus galima paleisti į laisvę. Gandriukams teks paviešėti kiek ilgiau – manoma, kad prireiks dar kelių savaičių, kol jie galės mokytis skraidyti.

Aplinkos ministerija primena, kad visa laukinė Lietuvos gyvūnija priklauso valstybei. Imti gyvūnus iš gamtos be leidimo galima tik radus sužeistą ar sergantį žvėrį ar paukštį. Kad jam būtina globa, konstatuoja veterinarijos gydytojai ar gyvūnų globos tarnybų specialistai. Visi neteisėtai paimti gyvūnai gali būti konfiskuoti. Už neteisėtą jų paėmimą gresia administracinė atsakomybė. Jeigu gyvūnas dėl jį paėmusio žmogaus kaltės kristų, bus skaičiuojama gamtai padaryta žala.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Erlandas

Erlandas portretas
Nuotraukoje naminė pelėda, ir nė viena iš apuokų rūšių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių