Pajūryje nustebino rekordinis vilniečių šeimos radinys

Vilniečių šeima, atostogas leidžianti pajūryje, tikina pasiekusi asmeninį rekordą. Papės miškuose poilsiautojai surado rekordinio dydžio baravykus, kurie abu vos tilpo į krepšį.

Lina Mikalkėnė pasakojo pajūrio miškuose tik šią vasarą aptikusi iki tol jai nematytų grybų.

"Mus nustebino pajūrio gyventojams gerai žinomi balsevičiukai. Radę šių grybų, pirmiausia ieškojome informacijos internete. Sužinojome, kad tai – raudongalviai baravykūnai (Aureoboletus projectellus), kuriuos vietiniai praminė balsevičiukais", – pasakojo moteris.

Šiuos į Lietuvą iš Šiaurės Amerikos ar Pietryčių Azijos atkeliavusius grybus gausiai renka Neringos gyventojai. Balsevičiukų pavadinimą jie gavo dėl Kuršių nerijos eigulio Balsevičiaus, kuris pirmasis paragavo šių grybų. Manoma, kad ši rūšis Kuršių nerijoje atsirado prieš 35–40 metų.

"O mes jų aptikome Papėje. Antrasis radinys mus nustebino ne ką mažiau. Tai du baravykai, kurie mūsų šeimai tikrai yra rekordiniai. Didesnysis baravykas buvo 30 cm aukščio, o jo kepurėlės skersmuo siekė 15 cm. Gaila, kad nepasvėrėme, bet jie abu sunkiai tilpo į kibirą", – pasakojo grybautoja.

Šeimyna šiuos baravykus aptiko augančius žolėje miško pakraštyje, prie keliuko.

"Užraugėme grybus, laikysime atsargoms. Tokių radinių tikrai nesitikėjome", – džiaugėsi moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kaip grzu,galima tik pasidziaugti...

AK

AK portretas
Yra baravykų ir aplink Klaipėdą. Didesnieji spėję sukirmyti, bet yra ir praaugusių jauniklių.

Si

Si portretas
Net ne valgyčiau tokiu...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių