Pasaulyje pernai neliko 12 mln. hektarų atogrąžų miškų

  • Teksto dydis:

Praėjusiais metais pasaulyje neliko 12 mln. hektarų atogrąžų miškų, rodo tyrimas. Ypač didelį nerimą kelia atogrąžų miškų netektis tropikuose, sakoma organizacijos „Global Forest Watch“ (GWF) ataskaitoje, kuri pristatyta ketvirtadienį. Čia neliko iš viso 3,64 mln. hektarų miškų - tai daugiau nei Belgijos dydžio teritorija.

Anot GWF, tai Merilando universiteto duomenys, gauti išanalizavus iš palydovų darytas nuotraukas. Ataskaitoje kalbama ne tik apie miškų kirtimą, bet ir juos naikinančius gaisrus. Miškai yra ne tik daugybės rūšių buveinė, jie didelę įtaką klimatui turi pirmiausiai kaip anglies saugyklos.

Palyginti su 2016 ir 2017 metais, autoriai konstatuoja šiokį tokį padėties pagerėjimą pernai. 2016-aisiais pasaulyje neliko 16,95 mln. hektarų atogrąžų miškų, 2017-aisiais - 15,81 mln.

Prasčiausia padėtis pernai buvo Brazilijoje, kur, anot tyrimo, prarasta 1,35 mln. hektarų atogrąžų miško. Dalį miško čia prarijo liepsnos, tačiau didžioji dalis veikiausiai buvo iškirsta, kad atsirastų plotai ganykloms, teigiama ataskaitoje.

Kaip teigiamas pavyzdys nurodoma Indonezija. Šioje šalyje prarasto miško plotai pasiekė žemiausią lygį nuo 2003-ųjų. Tai esą rodo, kad veiksmingos yra vyriausybės miškų apsaugos priemonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūduvis

Sūduvis portretas
Miškų, parkų atskirų medžių naikinimas pagrindinė užteršto oro priežastis, tik kažkodėl didieji pasaulio biurokratai šito nenori pripažinti? Medžiai yra plaučiai, bet deja jie serga ir nenorima jų gydyti.

Regina Budginaite

Regina Budginaite portretas
Baisu, ar norime gyventi ant asfalto, o gamtą matyti tik TV ekrane! Pasodinkime savaitgalį visi po vieną medelį. Būtų puiki akcija,,.…

P.

P. portretas
Pagrindinė klimato kaitos priežastis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių