Pomeranijos špicai – pūkuotieji mažyliai, nepaliekantys abejingų

  • Teksto dydis:

Pomeranijos špicai – tai patys mažiausi nykštukinės veislės atstovai, skirti namų džiaugsmui. Šios veislės tėvyne laikoma Vokietija, tačiau iš istorijos žinoma, kad šie šuniukai buvo laikomi kilmingais karalių augintiniais daugelyje Europos šalių.

Šie šunys dažnai sutinkami knygų iliustracijose, paveiksluose. Juos laikė Anglijos karalienė Viktorija, Rusijos carienė Jekaterina, Prancūzijos imperatorienė Žozefina. Iki šių dienų špicas laikomas prabangos ženklu. „Šiuo metu tai iš tikrųjų yra viena iš populiariausių veislių. Žmonės labai domisi ir nori įsigyti šios veislės šuniukus, tačiau prieš rinkdamiesi jie turėtų labai gerai išsiaiškinti, iš ko tą šuniuką pirks, nes tai veislė, kuri neteisingai veisiant ir nepadarius atidžios atrankos gali turėti sveikatos sutrikimų. Visiems labai rekomenduoju atidžiai ir atsakingai, prieš įsileidžiant draugą į savo šeimą artimiausiems dvylikai ar penkiolikai metų, pasidomėti ir išsirinkti, kad tas draugas iš tikrųjų neštų džiaugsmą, ramybę ir nesudarytų nereikalingų rūpesčių tuos ateinančius metus“, – sako veisėja, veislyno „Tauras Kennel“ savininkė Janita Januškauskaitė- Plungė, jau daugelį metų veisianti Pomeranijos špicus.

Šios veislės standarte nurodoma, kad šuniukų aukštis gali svyruoti vos tris centimetrus nuo 19 iki 22. Tokia paklaida yra labai maža, todėl veisėjui išauginti būtent tokio aukščio šuniukus yra sunkus ir ilgas darbas. Spalvų įvairovė didelė – leistinos visos spalvos išskyrus marmurinę. Dažniausiai sutinkami oranžinės spalvos špicai, tačiau yra ir juodų, kreminių, rudų, baltų ir netgi dvispalvių. „Dvispalviai špicai yra pakankamai nauji ir reti rinkoje. Savo veislyne turime baltos su raudonu ir juodos su balta spalvų šuniukus, kai kurie teisėjai ringe ir dabar klausia, kas čia per spalva“, – pasakoja veisėja.

Dvispalviai špicai yra pakankamai nauji ir reti rinkoje.

Tai – energingi ir žaismingi šuniukai, kuriuos teisingai išauklėjus šeimininkai turės labai draugišką ir prieraišų augintinį. Nors jie mėgsta pasivaikščioti, be vargo galima juos išmokyti visus gamtinius reikalus atlikti namuose. Jie gerai sutaria su vaikais ir kitais šunimis, yra sargūs, moka parodyti balsą, tačiau svarbiausia – teisingas auklėjimas: „Būtinai reikia auklėti, nesvarbu, kad jis labai mažas ir gražus. Turim auklėti kaip vaikus, kaip ir kiekvieną gyvūną, kurį įsigyjam, nes mes esame atsakingi už juos ir charakteris priklausys tik nuo to, kaip jį suformuos šeimininkas“, – savo patirtimi dalinasi pašnekovė. Šie šuniukai yra tokie žavūs, kad Šopenas juos taip įsimylėjo, jog dedikavo jiems savo kūrinį „Mažų šuniukų valsą“.

Daugiau apie Pomeranijos špicus, augintinių mitybą prie šventinio stalo, tarptautinę šunų ir Pasaulinę kačių parodą, Kalėdas, švenčiamas zoologijos sode bei gerumo akcijas – laidoje „Gyvūnų manija“ jau šį sekmadienį 9 val. ryto per TV6.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liuda

Liuda portretas
Labai.gražus.nuostabus.šuniukai

POMERANAS

POMERANAS portretas
PATIS GRAZIAUSI SUNIUKAI PASAULYJE. .P.S. NES PATS TURIU TOKI.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių