Už privačiuose vandens telkiniuose sugautas žuvis – baužiama

  • Teksto dydis:

Šiaulių rajone, Kurtuvėnų miestelyje privataus vandens telkinio apsaugininkas sulaikė neblaivų žveją.

Sekmadienį 30-metis Šiaulių rajono gyventojas vandens telkinyje pastatė žvejybinį tinklą ir sugavo čia auginamų karpių būrį. Vandens telkinius saugantis apsaugos darbuotojas žveją sulaikė ir perdavė atvykusiems policijos pareigūnams.

Paaiškėjo, kad žvejys su tinklu pagavo 26 karpius, kurie svėrė 26,8 kilogramo. Policijoje apklaustas žvejys savo kaltę pripažino. Jam pareikšti įtarimai dėl žuvies vagystės. Vyras uždarytas į Šiaulių areštinę. Įmonei padaryta daugiau nei 84 eurų žala, pranešė Šiaulių apskrities policija.

Dėl analogiškų teisės pažeidimų tame pačiame uždarosios akcinės bendrovės vandens tvenkinyje šiemet pradėti dar du ikiteisminiai tyrimai. Liepos 6 dieną tinklais žvejoti susiruošusį 45 metų Šiaulių rajono gyventoją, taip pat sulaikė apsaugininkas. Su menkai pažįstamu pagalbininku vyras į privataus telkinio vandenį panardino du tinklus ir netrukus buvo pričiuptas akylai žuvis saugančių apsaugininkų.

Kol bendrovės darbuotojai apžiūrėjo tinklus, į kuriuos jau buvo spėję pakliūti trys po kilogramą svėrę karpiai, nepažįstamas pagalbininkas sugebėjo pasišalinti. Iškviestiems policijos pareigūnams žvejys teigė, kad, patekęs į laisvai prieinamą ir neaptvertą tvenkinių teritoriją, žvejoti draudžiamų ženklų nematė, nežinojo, kad tvenkinys yra privatus. Žmogus prisiminė, nekartą čia žuvis gaudęs ir vaikystėje. Šiam žvejui taip pat pareikšti įtarimai dėl vagystės.

Gegužės 28 dieną kriminalinės policijos pareigūnai taip pat skubėjo apžiūrėti žuvų vagystės įvykio vietos. Tuomet įmonės atstovas policijos budėtojui pranešė, kad apie 3 valandą nakties iš neaptverto, bet saugomo bendrovei priklausančio tvenkinio pagrobti 123 karpiai, kurie svėrė 61 kilogramą.

Pagauti karpiai buvo rasti ant kranto, šalia jų mėtėsi keturi žvejybiniai tinklai. Karpių vagišiai jau buvo spėję pasišalinti. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas tęsiamas, žuvų vagyste įtariami asmenys nustatomi.

Visais trim atvejais Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariate pradėti ikiteisminiai tyrimai. Įtariamiesiems gresia baudžiamoji atsakomybė, taip pat administracinė atsakomybė dėl draudžiamų žvejybinių įrankių naudojimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

viskas gerai

viskas gerai portretas
jei už privačiuose vandens telkiniuose pagautas žuvis tik "baužiama", tai viskas gerai - galima žvejoti ir toliau, o štai jei bus baudžiama, tuomet jau reiks sunerimti... Vyr. redaktoriau, ar tau negėda?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių