Valstybės sienos apsaugos sistemoje – tarnybinė katė

  • Teksto dydis:

Kaip ir būdinga katėms, gyvenamąją vietą, o šiuo atveju – Pasieniečių mokyklą, pasirinko pats augintinis. Ja rūpinasi kursantai ir mokytojai.  

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) socialiniame tinkle pasidalijo miela istorija apie tai, kaip padaugėjo šios sistemos personalo.

„Pasieniečių mokykloje gyvena kursantų ir mokytojų prižiūrima katė Larisa. Keturkojė čia atklydo prieš pustrečių metų. „Atsikraustė“ ji kartu su keturiais mažais kačiukais“, – dalijosi VSAT.

Kursantai ilgaūsius pradėjo maitinti ir prižiūrėti, tačiau visiems buvo aišku: šeimynėlei čia ne vieta.

Nerukus Larisos mažyliai buvo atiduoti Tautmilės gyvūnų prieglaudai, kuri jiems ieškojo naujų šeimininkų. Vis tik suaugusiai katei namus surasti daug sunkiau, tad ji grįžo į Pasieniečių mokyklą.

Darbuotojai asmeninėmis lėšomis pasirūpino, kad katytė būtų sterilizuota.

Darbuotojai bandė ją priglausti savo namuose, tačiau murklė labiau norėjo likti mokykloje. „Viena darbuotoja bandė parsinešti keturkoję namo, tačiau dar tą patį vakarą Larisa pabėgo ir grįžo atgal į Pasieniečių mokyklą. Tuomet suprato visi – tai VSAT tarnybinė katė“, – konstatavo VSAT atstovai.

Šiandien katė yra praminta mokyklos talismanu. Jos gyvenimą mokyklos bendruomenė vadina it karalienės: kursantai ja mielai rūpinasi, o Larisa lankosi jų paskaitose, renginiuose ir net bendrabučiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

padraika

padraika portretas
katukai... jie tokie :)

dido

dido portretas
Kaip miela :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių