„Google“ dėl „Street View“ duomenų nubausta už trukdymą tyrimui

Kompanija „Google“ buvo nubausta 25 tūkstančių dolerių bauda už trukdymą JAV valdžiai vykdyti tyrimą paslaugos „Street View“ duomenų rinkimo byloje.

JAV federalinė komunikacijų komisija nustatė, jog „Google“ sąmoningai vengė padėti tyrimui. Taip pat JAV federalinė komunikacijų komisija atsisakė tolimesnio „Google“ veiklos tyrimo, nes taip ir nesugebėjo pateikti kaltinimų kompanijai.

„Google Street View“ daro panoramines nuotraukas ant automobilio stogo įtaisytomis fotokameromis. Toks automobilis važiuoja gatvėmis, o vėliau gauta informacija susiejama su žemėlapiu.

Nuo 2007 iki 2010 metų „Google“ projektui „Street View“ rinko duomenis JAV ir kituose šalyse. Miestų gatves fotografavę „Google“ automobiliai automatiškai prisijungdavo prie neapsaugotų „Wi-Fi“ tinklų kaimynystėje ir rinkdavo šių tinklų duomenis. 2010 metais „Google“ pripažino, jog taip kompanija netyčia gavo prieigą prie asmeninių vartotojų duomenų.

2011-ųjų kovą Prancūzijoje „Google“ buvo nubausta 100 tūkstančių eurų bauda už neteisėtą duomenų rinkimą. „Google“ pažadėjo sunaikinti surinktą asmeninę informaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių