Ateities virtuvėje – ir apie produktų galiojimo laiką pranešantis šaldytuvas

  • Teksto dydis:

Virtuvė – tai ne tik valgio gaminimo vieta, bet ir šeimos susibūrimų vieta. Todėl nenuostabu, kad būtent joje praleidžiama daugiausiai laiko.

Dažnas svajoja apie galimybes turėti daugiau laiko sau ir savo šeimai. Šiuolaikinės technologijos ir inovacijos tą galimybę jau gali suteikti. Išmanūs šaldytuvai, kurie informuoja, kai baigiasi vienas ar kitas maisto produktas ar jo galiojimo laikas. Orkaitės, kurios pačios įsijungia, parenka gaminimo laiką, išsijungia ir informuoja, jog metas valgyti. Ir tai tik keli dalykai, kurie gaminimo procesą ir kasdienius buities rūpesčius paverčia malonumu.

Nuolat besivystančios ir kasmet pristatomos išmaniųjų namų bei virtuvės technikos inovacijos stebina savo rezultatais, tampa vis patogesnės vartotojui ir geba tenkinti vis daugiau individualių žmogaus poreikių, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Šaldytuvas

Ar kada nors įsivaizdavote, kad šaldytuvas bus kur kas daugiau nei maisto saugojimo vieta? Šiandieniai šaldytuvai informuoja, kai baigiasi produkto galiojimo laikas ar ateina metas apsipirkti.

Išmanus ir draugiškas aplinkai. Atrodytų, kad tai dvi visiškai nesuderinamos funkcijos, tačiau šiuolaikiniai technikos ekspertai stebina ir toliau. Vienas iš naujausių LG šaldytuvų turi 29 colių LCD lietimui jautrų ekraną, kuris dukart į jį pastuksenus tampa visiškai permatomas. Ši revoliucinė technologija ne tik taupo energiją, bet ir ilgiau išlaiko produktus šviežius. 2.0 megapikselių panoraminė kamera užtikrina tikslų šaldytuvo vidaus vaizdą iš bet kokio kampo, o šaldytuvo turinį bet kada galima patikrinti ir išmaniojo telefono pagalba.

Išmanieji šaldytuvai taip pat leidžia vartotojams sukurti skaitmenines etiketes LCD ekrane, padedančias sudaryti šaldytuve esančių maisto produktų sąrašą. Jį galima papildyti informacija apie kiekvieno produkto galiojimo terminą. Šiam artėjant pabaigos link, šaldytuvas vartotojui pateikia priminimą apie netrukus pasibaigsiančius galioti maisto produktus.

Šaldytuve įdiegtas dirbtinio intelekto principu sukurtas „Amazon Alexa Voice“ asmeninis asistentas, kuris ieško receptų, veikia kaip muzikos grotuvas bei teikia reikiamų produktų užsakymus, kuriuos siunčia tiesiai į išmanųjį telefoną vartotojui.

Orkaitė

Visi žino jausmą, kai kepant maistą orkaitėje nuolatos reikia tikrinti, ar dar nedega, ar iškepė ir neperkepė. Nuo šiol to daryti nebereikės. Išmanioji orkaitė ne tik pati nustatys reikiamą temperatūrą, kepimo laiką, bet ir informuos, kai patiekalas jau bus iškeptas.

Šiandienis vartotojas ieško ne tik funkcionalumo ir inovatyvumo, bet ir patogumo. Todėl vienas pagrindinių reikalavimų – prietaiso suderinimas su išmaniaisiais įrenginiais ir valdymas nuotoliniu būdu. Ekspertai sukūrė net ir orkaites, kurias galima valdyti mobiliosiomis aplikacijomis. Pavyzdžiui, programėlė „HomeChat“ teikia receptų rekomendacijas gaminamam patiekalui. Nurodžius funkciją „grįžti namo“, orkaitė klausia „ką norėtumėte gaminti šįvakar?“ bei atveria receptų paieškos langą. Kai būsite pasiruošę naudotis pačia orkaite gaminant norimą patiekalą, ši automatiškai nusistatys reikiamą temperatūrą ir gaminimo laiką konkrečiam valgiui.

Virtuvės prietaisai

Kiekviena virtuvė turi vieną ar kelis mažesnius prietaisus, palengvinančius gaminimo procesą bei paverčiančius pačią virtuvę jaukesne ir patogesne. Šių išmaniųjų prietaisų suderinamumas palengvina kasdienius namų ruošos darbus, taupo laiką ir energiją, siūlo individualius sprendimus visiems, su virtuve susijusiems, kasdieniams iššūkiams. Pavyzdžiui, išmaniosios svarstyklės gali sekti kiekvieno produkto svorį bei pranešti vartotojui apie trūkstamą kiekį produktų pagal receptą gaminamui patiekalui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Safyras

Safyras portretas
Tai gal jau greitai žmogui net valgyti nereikės, nereikės mokytis nei rašyti, nei skaityti... O kas ištirs , kiek žalos , o ne naudos atneša elektronika , prikimšta bute, parduotuvėse, mokyklose, firmuose, kavinėse ar restoranuose? Gal ir miške , vietoj paukštelių čiulbės elektronika? Kaip dabartiniai maisto produktai, kurie yra prifarširuoti chemijos, kad būtų ilgesnis galiojimo laikas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių