Malaizijoje – tragiškas „žmogaus troškinimo“ ritualas

  • Teksto dydis:

Malaizijoje atlikdamas „žmogaus troškinimo“ ritualą mirė daoistų mediumas, per savo pasirodymą sėdėjęs ant burbuliuojančio katilo apvaliu dugnu ir dar uždengtas milžinišku metaliniu gaubtu, trečiadienį pranešė policija.

68 metų Lim Ba bandė atlikti šį sudėtingą ritualą pirmadienį per daoistų šventę vienoje kinų šventykloje, tačiau patyrė širdies priepuolį ir daugybę nudegimų.

Tikinčiųjų akivaizdoje ant medinio dangčio virš burbuliuojančio katilo, po kuriuo liepsnojo laužas, Lim Ba išsėdėjo maždaug pusvalandį, kai susirinkusieji išgirdo mįslingą dunksėjimą į metalinį gaubtą.

Įvykio liudininkai, tarp kurių buvo ir mediumo sūnus, sakė matę, kaip gaubtas pajudėjo, o jį nukėlę pastebėjo, kad mediumas praradęs sąmonę.

Vietos policijos viršininkas Mohd Ismailas Ibrahimas naujienų agentūrai AFP sakė, kad Lim Ba pirmadienį tokį ritualą atliko jau ne pirmą kartą, tačiau šis pasirodė buvęs paskutinis.

„Jis tai atliko daug kartų, per kuriuos lipo į katilą norėdamas parodyti, kad yra atsparus“ karščiui, sakė policijos viršininkas.

„Jį ištiko širdies smūgis ir jis apalpo. Jis beldė (į gaubtą), o katile buvęs vanduo jį nudegino“, – pridūrė M.I. Ibrahimas.

Incidentas įvyko šiaurinėje Kedos valstijoje esančioje Kvala Sanglango šventykloje. Atvykę medikai konstatavo Li Ba mirtį.

Pranešama, kad šį ritualą mediumas kartojo jau 10 metų. Kartu su juo katile būdavo garinamas ir maistas, dažniausiai – kukurūzai.

Pirmadienio pasirodymas buvo surengtas per daoistų „Devynių imperatoriaus dievų“ šventę, nors Li Ba šeima šiam pasirodymui priešinosi, kadangi pernai vyrui buvo atlikta širdies operacija.

„Pernai mano tėvas išgyveno širdies operaciją. Nemaniau, kad ši ceremonija jam bus paskutinė“, – sakė velionio sūnus Lim Jang Huai (Lim Džang Huai).

Malaizijoje įvairios šventės dažnai neapsieina be panašių ritualų, pavyzdžiui, vaikščiojimas stiklo šukėmis; jais demonstruojama žmonių nepaprasta fizinę jėga ir ištvermė.

Kinai sudaro maždaug vieną ketvirtadalį iš 31 mln. Malaizijos gyventojų. Dauguma jų išpažįsta daoizmą arba budizmą, lanko šventyklas ir dalyvauja įvairiose religinėse šventėse. Maždaug 60 proc. Malaizijos gyventojų yra musulmonai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių