Per dvi paras lietuviai sukūrė 105 žaidimus

  • Teksto dydis:

Dar vieni metai, dar vienas rekordas – tai jau tapo žaidimų kūrėjų renginio „LT Game Jam“ tradicija.

Praėjusį savaitgalį įvykusio žaidimų kūrimo maratono dalyviai per 48 valandas sukūrė net 105 žaidimų projektus ir taip pagerino pernykštį rezultatą, rašoma pranešime spaudai.

Šiemet renginys vyko penkiuose Lietuvos miestuose, kuriuose užsiregistravo 514 dalyvių, kuriančių žaidimus pagal visiems bendrą renginio temą - „Transmission“ (angl. – perdavimas). Prie Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių kūrėjų šiemet prisijungę panevėžiečiai savo debiutą pažymėjo trimis žaidimų projektais – „Satellite“, „Square Transmission“ ir „Transmit Not“. Visi šie žaidimai buvo sukurti naudojantis „Unity“ žaidimų varikliuku – populiariausiu žaidimų kūrimo įrankiu renginyje.

Pasak renginio organizatorių, nors renginyje sudalyvavo kiek mažiau dalyvių nei pernai, tačiau internetu transliaciją stebėjo rekordinis skaičius žiūrovų.

„ Žaidimo kūrimo procesą panoro pažiūrėti daugiau nei 13 tūkst. unikalių žiūrovų iš visos Lietuvos. Tai išties įspūdingas skaičius!“ – džiaugėsi Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos vadovas Gediminas Tarasevičius.

Vieni iš renginio rėmėjų, žaidimų leidėjai „Game Insight“, taip pat liko nustebinti susidomėjimo šiuometiniu renginiu.

„Mes labai džiaugiamės, kad renginyje pavyko sukurti nevaržomą ir įtraukiančią aplinką, kurioje galėjo dirbti žmonės, žaidimus pavertę savo didžiausia gyvenimo aistra. Svarbiausia, kad šiais metais renginyje dalyvavo labai daug merginų, tikimės, kad jų tokio pobūdžio dirbtuvėse ilgainiui tik daugės.“ – sakė renginių koordinatorė Raminta Vasiliauskienė.

Visus „LT Game Jam“ renginyje sukurtų žaidimų projektus galite rasti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių