Flagmanai ir biudžetinės klasės išmanieji: kas lemia kainų skirtumus?

  • Teksto dydis:

Kasmet išmaniųjų telefonų gamintojai pristato naujus ir vis pažangesnius flagmanus, kurie išsiskiria ne tik savo inovacijomis, bet ir nemaža kaina. Dėl šios priežasties dalis žmonių mano, jog geriau įsigyti paprastesnį ir pigesnį telefoną, kuris atlieka panašias funkcijas. Tačiau specialistai su tuo nesutinka.

Anot jų, flagmanai yra kuriami vartotojams, kuriems telefonas yra reikalingas ne tik skambinti ar naršyti internete. Tokius įrenginius paprastai renkasi tie, kuriems atliekant kasdienes užduotis svarbu didesnis našumas, greitis ir papildomos funkcijos. Taigi, kokiomis savybės pasižymi šių dienų flagmanai ir kuo jie skiriasi nuo žemesnės klasės telefonų?

Mažiausiai dvigubai didesnė sparta

Brigitos Kiršytės, bendrovės „Samsung” produktų ekspertės teigimu, vienas pagrindinių skirtumų tarp biudžetinės klasės išmaniojo ir flagmano yra jų galimybė susidoroti su daug resursų reikalaujančiomis užduotimis. Kuomet paprastu įrenginiu galime atlikti vieną ar daugiausiai kelias paprastas užduotis tuo pačiu metu, flagmanas leidžia jų daryti daugybę be jokių nenumatytų strigimų ar kliūčių, rašoma pranešime spaudai.

Geriausi įrenginiai, užtikrinantys sklandų veikimą pramogaujant ar netgi dirbant su daugybe naujausių programų vienu metu, paprastai turi 8 branduolių procesorius ir 4-6 GB RAM operatyvios atminties.

„Geriausi įrenginiai, užtikrinantys sklandų veikimą pramogaujant ar netgi dirbant su daugybe naujausių programų vienu metu, paprastai turi 8 branduolių procesorius ir 4-6 GB RAM operatyvios atminties. Palyginimui, žemesnės klasės telefonuose branduolių skaičius ir operatyvioji atmintis yra maždaug 2 kartus mažesnė. Toks parametrų skirtumas atitinkamai atspindi ir įrenginių našumą bei jų gebėjimą susidoroti su užduotimis“, – kalba specialistė.

Aukštesnis saugumo lygis ir funkcionalumas

Ekspertės teigimu, vienas iš pagrindinių flagmanų bruožų yra papildomos funkcijos, kurios leidžia juo naudotis paprasčiau. Pavyzdžiui „Galaxy Note8“ turi specialų rašiklį, leidžiantį išmaniojo telefono ekrane nuveikti sudėtingesnius darbus, o reikalui esant telefonas gali atlikti kompiuterio funkcijas. Pašnekovė priduria, kad viena svarbiausių tik į aukščiausios klasės įrenginius diegiamų savybių yra jų saugumas.

„Išmanieji telefonai jau kurį laiką nebėra vien tik susisiekimo priemonė, vis daugiau žmonių juose laiko privačią informaciją. Todėl jos saugumas šiandien yra vienas didžiausių gamintojų prioritetų. Be tradicinio pirštų atspaudų jutiklio, į flagmanus diegiamos kur kas pažangesnės ir patikimesnės inovacijos, tokios kaip akies rainelės skaitytuvas ar pažangios vidinės saugumo priemonės nuo kenkėjiškų programų“, –  kalba ji.

Solidi įvaizdžio detalė ir didesnis ekranas

B. Kiršytė sako, kad šiandien telefonas neabejotinai yra ir įvaizdžio dalis, todėl brangesni įrenginiai yra pagaminti iš kokybiškesnių ir atsparesnių medžiagų. Dar vienas išskirtinis flagmano atributas – raiškus, bet kokiomis sąlygomis vaizdą perteikiantis ir neretai didesnis negu įprasta ekranas. Tokiu būdu flagmano turėtojas gali mėgautis naujausiais žaidimais ar 4K raiškos vaizdo įrašais.

„Biudžetinės klasės telefonų korpusas neretai yra gaminamas iš plastmasės, o flagmanuose dominuoja aliuminis ir stiklas – tai suteikia ne tik solidumo jausmą, bet ir neleidžia įrenginiui greitai prarasti prekinės išvaizdos. Šių metų tendencijos rodo, kad flagmanai dažnai pasižymi ir didesniu, maždaug 6 colių dydžio, aukštos raiškos ekranu. Jis ne tik leidžia įrenginiu patogiau naudotis, bet ir suteikia galimybę mėgautis aukščiausio lygio pramogomis“, – pasakoja pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių