„Google“ naujovės: mobiliųjų vartotojai matys tik patogias naršymui svetaines

Nuo antradienio bendrovė „Google“ atnaujina paieškos sistemą. Dabar mobiliųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių vartotojai pirmiausia matys tas svetaines, kurias patogu naršyti per mobilųjį ryšį. Naujovė galios svetainėms visomis kalbomis.

„Google“ atnaujinus paieškos algoritmą, pirmenybė teikiama tiems tinklalapiams, kurie labiau pritaikyti naršyti mobiliuoju telefonu ar planšete: tekstas juose didesnis, nuorodos – lengvai paspaudžiamos. Prie įrenginių ekrano dydžio prisitaikančios svetainės paieškos rezultatų sąraše bus iškeliamos į viršų, o nepatogios atsidurs apačioje.

Apie permainas bendrovė skelbė anksčiau, ragindama svetainių šeimininkus pasistengti, kad šios neišnyktų iš paieškos rezultatų. Tačiau portalas „BusinessInsider“ svarsto, kad daug mažų įmonių nustebs, pamačiusios sumažėjusius lankytojų srautus. Be to, nukentėti gali ne tik mažos, bet ir visos įmonės, negirdėjusios apie naujovę arba iki šios dienos nesiėmusios veiksmų.

„Google“ skelbia, kad šiuo metu naršymas per mobiliojo ryšio prietaisus sudaro didesnę dalį interneto srauto, todėl siekiama, kad jais naršyti būtų kuo patogiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių