Į Tarptautinę kosminę stotį atvyko keturi Europos astronautai

  • Teksto dydis:

Keturi Europos astronautai sėkmingai prisišvartavo prie Tarptautinės kosminės stoties (TKS) ir šeštadienį buvo parodyta, kaip juos pasveikino TKS įgula.

Nauji atvykėliai, atskridę „SpaceX Crew Dragon“ erdvėlaiviu, kurį užsakė privačiai finansuojama JAV įmonė „Axiom Space“, įsikūrusi Hiustone, TKS liks dvi savaites.

Ispanijoje gimęs NASA astronautas Michaelas Lópezas-Alegría, italas Walteris Villadei, švedas Marcusas Wandtas ir turkas Alperas Gezeravci ketvirtadienį pakilo iš Kanaveralo kyšulio Floridoje.

A. Gezeravci yra pirmasis Turkijos pilietis kosmose.

Europos kosmoso agentūra (ESA) pranešė, kad M. Wandtas yra pirmasis iš naujos kartos Europos astronautų, dalyvaujančių pilotuojamuose komerciniuose skrydžiuose per „Axiom Space“.

Tarp 20 eksperimentų, kuriuos jis turi atlikti, yra erdvės patalpų projektavimo poveikis astronautų streso lygiui ir ląstelių struktūros pokyčių nesvarumo sąlygomis dekodavimas.

Kelionę surengė „Axiom Space“, bendradarbiaudama su NASA ir „SpaceX“. Remiantis žiniasklaidos pranešimais, išlaidos vienam keleiviui siekia 50 mln. eurų (55 mln. USD).



NAUJAUSI KOMENTARAI

vodila

vodila portretas
grįžti techniškai sudėtingiau....

Anonimas

Anonimas portretas
Jau pi.de.ra.si.niai fasistai ir i kosmosa issiskverbe. Tikriausia pasiunte juos ten kad rusus ispjautu.

Anonimas

Anonimas portretas
Ar nesusimuš su rusais dėl Ukrainos ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių