Išmaniojo telefono „Huawei P20“ apžvalga

  • Teksto dydis:

Ne taip seniai „Huawei“ pristatė „P20“ išmanųjį. Koks jis? Kalbant trumpai – tai praktiškai visą priekinę dalį užimantis ekranas, plonas, pagamintas iš stiklo plokštelių korpusas, kuriame pavyko sutalpinti didelės talpos bateriją ir kamerą su patobulintais režimais. 

Plačiau apie „Huawei P20“ privalumus ir trūkumus – šioje Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų parengtoje apžvalgoje.

„Huawei P20“ kameros

Pirmasis dalykas, kurį verta aptarti, yra šio telefono kameros. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad „Huawei P20“ yra tiesiog supaprastinta „P20 Pro“ flagmano versija ir turi tokį pat „Leica“ kamerų rinkinį, kaip jo pirmtakas „Huawei P10“, t.y. 12 megapikselių spalvotą ir 20 megapikselių monochrominį objektyvą. Tačiau čia, pasak Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų, reikalų turime su daugiau šviesos sugeriančiais jutikliais, didesnėmis matricomis, o svarbiausia – su firmine AI vaizdo stabilizavimo sistema. Gero apšvietimo sąlygomis įrenginys parenka minimalias ekspozicijos reikšmes ir tokiu būdu leidžia „sustabdyti akimirkas“, kuriose matosi atskiri judesiai, lašai ir t.t.

Jau  tradicine „Huawei“ flagmanų ypatybe tapo galimybė daryti juodai-baltas nuotraukas. Kaip taisyklė, monochrominis dvigubos kameros modulis tarnauja didesnio šviesos kiekio ir kontrasto gavimui įprastiems spalvotiems kadrams, tačiau jį tikrai galima naudoti ir atskirai.

Automatinis objektų atpažinimas kadruose paliko dviprasmius įspūdžius. Kai tik pažįstamas išmaniajam telefonui objektas patenka į kadrą, įrenginys automatiškai parenka jam nustatymus.„Huawei P20“ naudojama technologija „Master AI“, todėl įrenginys realiuoju laiku nustato 19 vaizdų tipų ir objektų. Gali būti nustatomi tokie vaizdų tipai ir objektai: katė, maistas, grupė, natūralios spalvos, stambus planas, tekstas, žaluma, portretas, šuo, fejerverkai, mėlynas dangus, gėlės, scena, dokumentas, saulėlydis, sniegas, krioklys, paplūdimys.Dirbtinis intelektas (AI) automatiškai pakoreguoja apšvietimą ir kitus nustatymus (kuriuos naudoja profesionalūs fotografai), todėl gaunamos geriausios kokybės nuotraukos.

Šis sprendimas kažkuo primena „Instagram“ filtrus. Dažniausiai vaizdas tampa sodresnis, tačiau mažiau tikroviškas (nors daug kam tai ko gero patinka). Nukreipus kamerą į pašnekovą, įsijungs portretinis režimas. Tiesa, tai ne visada veikia puikiai. Pavyzdžiui, esant silpnam apšvietimui, veidas gali šiek tiek susilieti, todėl tokiais atvejais kur kas efektyvesnis būtų neportretinis kadras. Laimei, šios funkcijos galima labai paprastai atsisakyti tiesiog paspaudus kryžiuką šalia atpažįstamo objekto.


24 megapikselių kamera su technologija „Light Fusion“ pasižymi labai gera kokybe ir siūlo portretinį režimą, kuriame iškerpa foną bei leidžia nustatyti iš kurios pusės krenta apšvietimas. Be to, išmanusis telefonas leidžia daryti asmenukes su 3D efektais. Ši funkcija primena „iPhone X“ sprendimą.

Reiktų atkreipti dėmesį į labai įdomią itin sulėtinto (960 fps) filmavimo funkciją, kuri leidžia užfiksuoti labai smagius trumpus filmukus.

Apibendrinant trumpą „Huawei P20“ kamerų analizę, pasak Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų, būtina pabrėžti tai, kad pagal „DxOMark“ testus, „Huawei P20“ kamera yra antroje vietoje po „Huawei P20 Pro“, o tai reiškia, kad su savo naujaisiais flagmanais kamerų srityje gamintojas „atėmė karūną“ iš stiprias čia pozicijas turėjusio „Google Pixel 2“.

Kaip telefonas guli rankoje?

Esminis akcentas dizaino srityje čia susijęs su pailgu ekranu, kuris pasižymi 18,7:9 kraštinių santykiu. Kaip matome, „Huawei“ peršoko 18:9 formatą vardan to, kad ekrano sritis užimtų dar didesnę priekinę įrenginio dalį.

5,8 col. įstrižainės „Huawei P20“ gavo siaurus rėmelius, užapvalintas kraštines ir pakankamai ploną (7,7 mm) korpusą. Palyginimui, „Galaxy S9“ yra 8,5 mm storio. Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų manymu, reikėtų suprasti, kad vardan geresnio baterijos ir gabaritų santykio „Huawei“ pavyko pasiekti „amputuojant“ atminties kortelių lizdą ir 3,5 mm garso jungtį. Komplektacijoje rasime ausinių lizdo adapterį iš USB-C į 3,5 mm.

Įrenginyje „Huawei P20“ naudojama garso sistema „Dolby Atmos“ – tai proveržis išmanių telefonų garso sistemų srityje. „Huawei P20“ užtikrina puikią „Bluetooth“ garso kokybę su „Hi-res Wireless Audio“ 990 Kbps – palaikomi „Hi-res“ garso failai, todėl nenaudodami laidų galite mėgautis tikru „HiFi“ kokybės garsu. Ši funkcija galima tik su „Bluetooth“ garso įrenginiais, kurie palaiko HWA. Parduodama atskirai.

Galima pastebėti, kad „Huawei“ telefono elementai korpuse išdėstyti simetriškai. Akivaizdu, kad tai viena priežasčių, kodėl išmanusis telefonas puikiai guli delne ir juo visai patogu naudotis viena ranka. Kaip ir visi išmanieji telefonai su stikliniu galiniu korpusu, šis modelis gana greitai renka pirštų atspaudus, todėl dėklas „Huawei P20“ telefonui tiesiog „must-have“ dalykas.

Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų manymu, norėtųsi pakeisti pirštų atspaudų skaitytuvo lokaciją ir išdėstyti jį ant galinio korpuso (kam reikėtų, tas tikrai rastų). Kodėl? Nes čia atrakinimo sistema veido atpažinimo būdu veikia nepriekaištingai. Telefonas akimirksniu atpažįsta naudotoją naktį, su kepure ir t.t. bei veikia kur kas sparčiau nei analogiškas sprendimas konkurentų įrenginiuose. Tiesiog pakeliam išmanųjį prie veido ir prieš akis jau matome telefono darbalaukį su ikonėlėmis.

Ekranas

„Huawei P20“ turi ryškų, kontrastingą ekraną. Vaizdai atrodo labai puikiai ir neišsikreipia pakreipiant telefoną į įvairias puses. Spalvų perteikimas šiek tiek atrodo netikroviškas, bet visa tai galima reguliuoti nustatymuose. „Išpjova“ ekrano viršuje pakankamai nedidelė, todėl lyginant su dizaino prasme labai panašiu „iPhone X“, čia ekrane telpa daugiau informacijos. Be to, tą „išpjovą“ galima nesunkiai užmaskuoti nustatymuose pasirenkant juodos spalvos skydelį.

Našumas

Ypatingą dėmesį gamintojas atkreipė į našumo mažėjimą 18 mėn. laikotarpyje. Didelį darbą optimizuojant telefono veikimą daro dirbtinis intelektas, kuris mokosi naudotojo veiksmų ir pagal jo elgseną įjungia papildomus našumo išteklius.  

Turint „Huawei P20“ dėl žaidimų našumo jaudintis nereikės. Išmanusis telefonas gavo praeitų metų procesorių „Hisilicon Kirin 970“ (toks pats naudojamas ir „Mate 10 Pro“ modelyje), 4 GB RAM ir 128 GB saugyklos. „AnTuTu“ testuose įrenginys surenka daugiau nei 200 tūks. taškų ir lengvai susitvarko su bet kokiais žaidimais, taigi su našumu čia viskas labai puiku, o štai su baterija reikalai prastesni.

Baterija

Nepaisant didelės 3400 mAh baterijos talpos, aktyviai naudojantis įrenginiu (žaidžiant žaidimus, naršant socialiniuose tinkluose, sinchronizuojant el.paštą ir t.t.) telefonas išgyvena vidutiniškai ne ilgiau nei parą. Tiesa, šią situaciją galima pagerinti dviejų energijos taupymo režimų dėka arba sumažinant raišką. Prisiminkime, kad praeitais metais, „Huawei P10“ ir „Huawei Mate 10 Pro“ iškart irgi negalėjo pasigirti ilgiausiu autonominiu laiku, tačiau situacija pagerėjo po pirmųjų atnaujinimų. Ką gi, laukiam kažko ir čia. Kas labai čia patiko – tai super greitas įkrovimas. Naudojantis originaliu „Huawei “ „SuperCharge“ laidu ir įkrovikliu, „Huawei P20“ nuo 0 iki 90 proc. įkraunamas per valandą. Tai tikrai labai patogu.

Apibendrinimas

Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistai teigia, kad galima išškirti tokius „Huawei P20“ privalumus: kameros vaizdo stabilizavimo veikimas, nuotraukų kokybė, aukštos kokybės asmenukės, spartus įrenginio veikimas, ploni rėmeliai aplink ekraną, prisitaikymas prie savininko telefono naudojimo stiliaus, dviejų SIM kortelių palaikymas. Esminiai trūkumai čia yra ginčytinos sėkmės „iPhone X“ dizaino nusižiūrėjimas, microSD kortelių skaitytuvo atsisakymas, 3,5 mm garso jungties atsisakymas.

Apibendrinant galima pasakyti, kad „Huawei P20“ antrasis ir pakankamai greitas „Huawei“ žingsnis link vis aktyvesnio dirbtinio intelekto ir mašininio mokymosi išnaudojimo. Nepaisant ne pačio sėkmingiausio „Apple“ dizaino nusižiūrėjimo, reikalų čia turime su išties puikia kamera. Vien tik dėl galimybės užfiksuoti ryškius kadrus naktį su 5–6 sekundžių rankiniu išlaikymu, galima daug ką atleisti. Taigi, „Huawei P20“ tikrai kietas išmanusis, tačiau turint didesnį biudžetą, Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistai pataria atkreipti dėmesį ir į „Pro“ versiją, kuri siūlo maždaug trečdaliu ilgesnį autonominio veikimo laiką, stereo garsiakalbius, didesnį OLED ekraną, apsaugą nuo vandens ir dulkių, ir ekspertų manymu, šiuo metu geriausią kamerą pasaulyje su 3 objektyvais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių