Įvardino stipriausią ginklą prieš klimato kaitą: tai ne vegetarizmas ar vėjo jėgainės

Naujas ambicingas tyrimas rodo, kad žmonija su anglies dioksido emisijomis gali gana nesudėtingai susidoroti ir tam nereikia sudėtingų technologijų, kažkokių „proveržių“. Viskas yra gana paprasta.

Mokslininkai teigia, kad Žemėje yra užtektinai laisvos vietos, kurioje galima būtų pasodinti 1,2 trilijonus vienetų medžių ir tokio skaičiaus užtektų, kad jie sugertų didesnį kiekį CO2 emisijų, nei žmonija išmeta.

Remiantis „ETH Zurich“ (Šveicarijos federalinio technologijų instituto) mokslininku Thomas’u Crowther’iu, medžiai yra „galingiausias mūsų ginklas kovojant su klimato kaita“.

Crowther’is „The Independent“ teigė, kad naujoji analizė rodo, jog pasaulinis medžių sodinimas duotų didesnį poveikį planetos aplinkos gerėjimui, nei vėjo jėgainių statymas ar perėjimas prie vegetariškos mitybos.

Jis taip pat teigia, kad toks kiekis medžių leistų žmonijai pamiršti CO2 emisijų problemas dešimtmečiams. „Dabar 3 trilijonuose medžių yra sukaupta 400 gigatonų [anglies] ir jei šį medžių kiekį padidintume dar vienu trilijonu, jie iš atmosferos sugertų šimtus gigatonų teršalų – mažiausiai tokį kiekį, kokį per dešimt metų išmetame į atmosferą“, – sakė Crowther’is.

Skirtingai nuo aukštųjų technologijų sprendimų, susijusių su klimato kaita, kaip pavyzdžiui: anglies surinkimo sistemos, Crowther’is įsitikinęs, kad medžių sodinimas yra gražus tuo, kad tai gali daryti bet kas.

„Tai gražus dalykas, nes visi gali į tai įsitraukti“, – sakė Crowther’is. „Medžiai, tiesiogine to žodžio prasme, padaro žmones laimingesnius miesto aplinkoje, pagerina oro kokybę, vandens ir maisto kokybę, tampa ekosistemų pagrindu. Tai yra toks lengvas ir apčiuopiamas dalykas.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerijus

Nerijus portretas
Gera mintis. Tik ar bus kas igyvendina? Tikrai verta susimastyti.

Aha

Aha portretas
O pas mus medžius tik kerta, tik kerta kuo skubiausiai... Ar greit Lietuvoj Sacharą turėsim?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių