Ką daryti, kad išmaniojo baterija laikytų ilgiau?

  • Teksto dydis:

Išmaniųjų telefonų gamintojai pristato vis pažangesnius įrenginius, kurie turi puikius parametrus, didelį ekraną ir pasižymi naudojimosi patogumu. Deja, spartus mobiliųjų įrenginių technologijų vystymasis ne visada yra poroje su galingomis baterijomis, todėl dažnas naudotojas skundžiasi greitai išsikraunančiu telefonu. Laimei, gamintojai vis dažniau atkreipia dėmesį į šį aspektą, todėl šiandien rasti išmanųjį telefoną, kuris neišsikrauna po kelių naudojimosi juo valandų nėra neįmanoma misija.

Varle.lt mobiliųjų įrenginių ekspertai pataria, kaip išsirinkti išmanųjį telefoną su ilgai veikiančia baterija ir ką padaryti, kad baterija ilgiau veiktų.

Nuo ko priklauso telefono baterijos eikvojimas?

Bateriją išmaniajame telefone eikvoja keletą dalykų:

* Didelis ir ryškus ekranas;

* Našus procesorius;

* Skaitmeninės programėlės;

* Wi-Fi bei GPS.

Tai yra pagrindiniai elementai, kurie labiausiai prisideda prie trumpėjančio baterijos veikimo laiko. Jie iškrauna telefono bateriją net ir tada, kai išmaniuoju intensyviai nesinaudojama. Žinoma, pokalbiai telefonu ir ryšio paieškos taip pat turi įtakos trumpesniam veikimo laikui.

Taip pat ne visada našus keturių branduolių procesorius reiškia drastišką baterijos gyvavimo trukmės sumažėjimą. Kuo jis naujesnis, tuo didesnė tikimybė, kad gamintojas pasirūpino energijos efektyvumu.

Baterijos talpa

Reikėtų atkreipti dėmesį, kad specifikacijose nurodoma baterijos talpa ne visada tiesiogiai susijusi jos veikimo laiku. Jam įtakos turi keli veiksniai. Taip pat nemažai priklauso ir nuo telefono gamintojo, kuris yra atsakingas už programinės įrangos optimizavimą. Todėl prieš rinkdamiesi konkretų modelį, pasidomėkite apžvalgomis. Vadovaukitės sveiku protu ir nesirinkite įrenginio, kuris pasižymi 5 colių ekranu, keturių branduolių procesoriumi ir vos 1500 mAh talpos baterija.

Šiuolaikiniuose telefonuose ne problema įdėti didesnės talpos bateriją, bet tokią, kuri leistų išsaugoti plonas telefono linijas – jau iššūkis gamintojams.

Energijos taupymas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių