Kaip išsirinkti išmaniąją apyrankę?

  • Teksto dydis:

Sėdimas gyvenimo būdas, neteisinga mityba ir neramus miegas –  visa tai anksčiau ar vėliau priverčia žmogų susirūpinti savo organizmu. Būtent šiam tikslui ir buvo sukurtos išmaniosios apyrankės. Tačiau šiuo metu rinkoje jų labai daug, todėl kyla klausimas: kaip išsirinkti tinkamiausią? Varle.lt išmaniųjų laikrodžių ir apyrankių specialistai siūlo pirmiausia išsiaiškinti, ar jums apskritai reikalingas toks daiktas bei pataria, į kokius aspektus verta atkreipti dėmesį įsigyjant tokį aksesuarą.

Nepaisant to, kad sąvoka „išmanioji apyrankė“ dar pakankamai nauja, sekti savo organizmo būklę žmonės išmoko jau seniai. Žinoma, anksčiau tai buvo ne maža apyrankė, o keletas didelių įrenginių ir daugybė jutiklių bei laidų. Iš pradžių tokie organizmo matavimai buvo naudojami kariniais tikslais, vėliau tokiomis technologijomis pradėjo naudotis ir profesionalūs sportininkai, o dabar toks monitoringas tapo prieinamas ir plačiajai auditorijai.

Išmaniųjų apyrankių srities pradininke laikoma „Jawbone“ kompanija. Dabar išmaniąsias apyrankes gamina praktiškai visi, kas netingi. Į šią rinką vis drąsiau įsitraukia ir tokie stambūs žaidėjai kaip „Sony“, „Samsung“ ir „HTC“, taigi rinktis tikrai yra iš ko. Tačiau prieš tai išsiaiškinkime, ar jums tikrai reikalingas toks daiktas.

Ar jums reikalinga išmanioji apyrankė?

Siekdami atsikratyti antsvorio ar tiesiog pagerinti savo fizinę būklę žmonės vis dažniau ieško technologijų pagalbos. Tačiau šiuo atveju svarbiausia yra tai, kad renkantis bet kokią išmaniąją apyrankę reikėtų prisiminti, jog šis mažas daikčiukas neis vietoj jūsų į sporto salę. Iš esmės išmaniųjų apyrankių tikslas ir yra motyvuoti bei padėti kontroliuoti apkrovas. Tačiau tam, kad naudojimasis išmaniąja apyranke būtų efektyvus, žmogui irgi reikia turėti valios.

Toks modelis gali priminti, kad jūs dienos metu nepakankamai daug judate. Dauguma modelių gali sekti širdies veiklą ar stebėti aktyvumą miegant. Šiuolaikinės išmaniosios apyrankės – tai ne šiaip žingsniamatis su kalorijų skaičiavimo galimybe, bet daugeliu atvejų – pilnavertė sveikatos kontrolės ekosistema. Pirmiausia reikėtų apsispręsti, ar jūsų ketinimai rimti ir ar tikrai klausysitės kažkokio daikto ant riešo patarimų.

Didžiąją išmaniųjų apyrankių funkcijų dalį gali atlikti įvairios skaitmeninės programėlės. Panagrinėkite jas, nes galbūt jums iš tikrųjų ir nereikalingas dar vienas ir ne toks jau pigus įrenginys. Galbūt galima apsieiti ir su išmaniuoju telefonu? Žinoma, tokios programėlės pasižymi mažesniu tikslumu nei specializuotieji įrenginiai, ypač kai kalbama apie širdies monitoringą. O štai žingsnius ir kalorijas išmanusis telefonas gali suskaičiuoti ne blogiau nei išmanioji apyrankė. 

Žinoma, nėra jokios prasmės pirkti išmaniąją apyrankę tiems, kurie jau turi išmanųjį laikrodį. Šiandien visuose tokio tipo įrenginiuose integruotas aktyvumo asistento funkcionalumas. Tačiau jei kol kas svarstote, ką iš šitų dviejų pasirinkti, reikėtų prisiminti, kad yra keletas esminių skirtumų. Išmanusis laikrodis sukurtas tam, kad dienos metu kuo rečiau trauktumėte išmanųjį telefoną tam, kad pažiūrėtumėte kokius nors pranešimus. Išmanioji apyrankė – tai visą parą veikiantis jūsų aktyvumo asistentas. Nepaisant to, kad išmanieji laikrodžiai pasižymi galimybe matuoti žingsnius ir kalorijas (o kai kurie net moka matuoti ir pulsą), su visais uždaviniais, kuriuos atlieka išmaniosios apyrankės, nesusitvarkys nei vienas išmanusis laikrodis. Išmanusis laikrodis negali veikti ilgiau paros, o išmaniųjų apyrankių galima nekrauti nuo savaitės iki pusės metų priklausomai nuo modelio. Todėl iškart reikėtų apsispręsti, kokioms daikto, kurį nešiositės ant riešo, funkcijoms teikiate pirmenybę. Žinoma, niekas nedraudžia vienu metu nešioti išmanųjį laikrodį ir apyrankę, bet tai nėra labai patogu.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis išmaniąją apyrankę?

Dizainas

Jei jau nusprendėte įsigyti išmaniąją apyrankę, rinkitės tokią, kokia jums iš tikrųjų patiks ir atitiks asmeninį stilių. Taip pat yra ir su pagaminimo kokybe. Rekomenduojama atkreipti dėmesį į tai, ar apyrankė yra patvari.

Ant apyrankės esantis ekranas turėtų būti mažiausiai 1 colio įstrižainės, mat mažesni paprasčiausiai bus neįskaitomi. Nepamirškite, kad naudojimasis išmaniąja apyranke visų pirma susijęs su judesiu, o jo metu galimybė įskaityti ekrane vaizduojamą informaciją yra labai svarbus dalykas. Įprastai brangesni ir kokybiškesni modeliai turi jutiklinį OLED ekraną, pigesniuose yra paprastas, nevaldomas ekranėlis. 

Išmanioji apyrankė ir suderinami įrenginiai

Renkantis išmaniąją apyrankę labai svarbu išsiaiškinti, su kokiais įrenginiais įmanomas jos sinchronizavimas. Taip pat siūloma atkreipti dėmesį į tai, ar yra skirtos jūsų išmaniajam telefonui ar planšetiniam kompiuteriui programėlės. Taip pat ar yra programinis palaikymas sinchronizavimui su stacionariais ir nešiojamais kompiuteriais. Tai labai individualus dalykas, nes čia reikia atsižvelgti į platformas ir operacines sistemas, kurių pagrindu veikia jūsų įrenginiai. Įprastai išmaniųjų apyrankių gamintojai numato sinchronizavimo galimybę su labiausiai paplitusiomis operacinėmis sistemomis: „iOS“, „Android“, „Windows Phone“, „OS X“, „Windows“. Įrenginys, kuris nesinchronizuoja su jūsų išmaniuoju telefonu ar kompiuteriu iš esmės yra nenaudingas.

Operacinė sistema

Išmaniosios apyrankės gali būti suderinamos su trimis operacinėmis sistemomis: „iOS“, „Windows“ ir „Android“. Šiuo aspekto pasirinkimas yra labai individualus, kadangi reikėtų atkreipti dėmesį į tai, ar konkreti išmanioji yra suderinama su ta operacine sistema, kokia pasižymi jūsų turimas išmanusis telefonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių