Kitoks slidinėjimo pasaulis: šviečiantis LED kostiumas

  • Teksto dydis:

Tokio pasislidinėjimo turbūt neregėjote net spalvingiausiame savo sapne! Inžinieriai demonstruoja LED slidinėjimo kostiumą, kuris apšviečia naktinį dangų Aliaskos bei Kanados kalnuose.

12 minučių vaizdo klipas buvo sukurtas siekiant parodyti naujausių technologijų galimybes spalvotų šviesų srityje. LED kostiumo atsiradimą iniciavo „Phillips“ kompanija, kuri pasitelkusi švedų „Ahlstrand“ ir „Wållgren“ agentūras sukūrė kitokį slidinėjimo pasaulį.

Inžinieriams išties pavyko atskleisti dar neregėtą slidinėjimo žavesį: „Tai vienas įspūdingiausių, kada nors sukurtų slidinėjimo filmų“, – rašo komanda savo paskyroje vaizdo įrašų portale „Vimeo“.

„Tai yra mūsų būdas pasakyti: Ei, slidinėjimas buvo filmuojamas daugiau kaip 60 metų, tačiau vis dar egzistuoja galimybės į tai pažvelgti „kitomis“ akis“ – teigia vienas iš kino režisierių Nikas Waggoner.

Šiam projektui įgyvendinti prireikė didžiulio kiekio energijos bei milžiniškų lėšų įrangai. Filmavimai vyko 5 savaites -15 laipsnių temperatūroje, visoje planetoje giliausiose sniego pusnyse.

Pasak šio filmo kūrėjų, „tai buvo tikrai logistinis košmaras“. Tiek apšvietimo, tiek filmavimo įrangą ir generatorius komanda į kalno viršūnę gabeno sraigtasparniais, tačiau kartais, dėl prastų oro sąlygų, ją tekdavo nuleisti ant žemės ir pakrauti į rankomis traukiamas roges.

Kai kurie medžių segmentai buvo nufilmuoti Britų Kolumbijoje. Kaip pripažįsta filmavimo grupė, sunkiausia buvo apšviesti patį kalną, tačiau nėra nieko neįmanomo. Visas slidinėjimo procesas buvo įamžintas Aliaskos kalnyne.

Didžiausia problema, lydėjusi LED kostiumo eksploataciją, buvo tai, kad jis sukuria rūko žibintų efektą, kai tik slidininkas pakelia sniego pusnis į orą – iš esmės kiekvieno veiksmo metu. Tačiau inžinieriai panaudojo aštuonis 4000 vatų šviesos šaltinius, spalvotų filtrų ir daug mažesnių švieselių, kurios padėjo sukurti atitinkamą kontrastą.

Pagrindinius vaidmenis vaizdo medžiagoje atliko profesionalūs slidininkai Pep Fujas, Eric Hjorleifson, Chris Benchetler ir Daron Rahlves. „Jų gebėjimas greitai reaguoti, valdyti slides posūkiuose ir sureguliuoti savo veiksmus akimirksniu yra kažkas neįtikėtino. Dėl šios priežasties jie yra pelnytai vadinami slidinėjimo pasaulio ikonomis“, – teigia projekto režisierius Nikas Waggoner.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių