Kodėl kuprinės dažnai turi odinius ar plastikinius rombus su dviem siaurais plyšiais?

  • Teksto dydis:

Daugybė kuprinių išorinėje savo pusėje turi po rombą su pora pailgų siaurų plyšių. Šiuos dizaino elementus galima surasti daugelyje kuprinių, nepriklausomai nuo jų gamintojų. Bet kam jie skirti? Pasirodo, tikrai ne ausinėms ir tikrai ne dėl grožio.

Iš tiesų šie nedideli lopai nėra tik modernus dizaino elementas. Jie kuprines puošia labai ilgą laiką. Tiesą sakant, tokie odiniai rombai buvo labai populiarūs praeito amžiaus viduryje, tačiau kažką panašaus rastume ir ant 19 amžiaus kuprinių. Pastaruoju metu jie vėl sugrįžo į madą, tik dabar jie retai gaminami iš odos.

Natūrali oda yra brangi ir ne visai vandeniui atspari medžiaga. Nors ji yra kokybiška, patvari ir natūrali, šiais laikais dominuoja sintetinės odos ar termoplastiko rombai – taip pigiau, o ir jokios priežiūros apsaugos nuo vandens nereikia. Šiuolaikinėms kuprinėms tai – daugiau jau stiliaus elementas, bet anksčiau buvo ne taip.

Šis rombas buvo sukurtas kaip papildoma lengvesnių daiktų tvirtinimo vieta. Įprastai tam yra skiriami įvairūs dirželiai ir kilpos kuprinės šonuose, tačiau tokie tvirtinimo elementai geriau tinka sunkesniems kroviniams. Tuo tarpu mažas odinis lopas buvo skirtas lengviems daiktams.

Ant jų dažnai buvo kabinami batai ar pirštinės – taip jie galėjo išdžiūti. Taip pat įvairios vėliavėlės, kad kartu į žygius einančios grupės nariai lengviau atpažintų vieni kitus. Šio rombai dažnai laikė ir puodelius ar maisto gamybos įrankius, taip pat žiūronus, radijo antenas.

Kaip minėta, šiandien tai – tarsi retro stiliaus įkvėptas dizaino elementas. Tokius rombus turi ne visos, bet daugelis naujų kuprinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

darius

darius portretas
tipo zinojai Tadai

tadas

tadas portretas
kodel pas zurnalistus nera smegenu?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių