Kompiuteris lieka nenugalimu net išmaniųjų telefonų eroje

  • Teksto dydis:

Asmeniniai kompiuteriai Lietuvoje yra populiariausia naršymui skirta priemonė ne tik pagal naudotojų skaičių, bet ir pagal jų įsitraukimą.

Asmeniniai kompiuteriai Lietuvoje yra populiariausia naršymui skirta priemonė ne tik pagal naudotojų skaičių, bet ir pagal jų įsitraukimą. Vienas kompiuteriu besinaudojantis žmogus birželį vidutiniškai peržiūrėjo 608 puslapius, kai telefono naudotojui vidutiniškai teko 266 atversti puslapiai, o planšetės – 216. Dar labiau šį skirtumą atspindi naršymui skiriamas laikas: vienas kompiuterio naudotojas per mėnesį tam vidutiniškai skyrė 10 valandų 30 minučių, telefonu naršantis internautas 3 valandas, o planšetės naudotojas – dvi su puse valandos.

Vis dėlto, mobilieji įrenginiai savo pozicijas stiprina itin sparčiai – 2014 m. sausį jiems tekusi srauto dalis buvo 12,8%, o birželio mėnesį siekė jau 18,6%.

"Daugybė tarptautinėse konferencijose dalyvaujančių interneto media rinkos specialistų prognozuoja, kad greitu metu vis mažiau naršysime asmeniniais kompiuteriais ir dažniau lenksime galvą į išmanųjį telefoną ar braukysime planšetės ekraną. Mobiliųjų įrenginių skaičius internete taip pat auga itin  sparčiai",– teigia Gryta Balserytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių