Mokslininkai įrodė, kad mobilieji telefonai nekenkia sveikatai

  • Teksto dydis:

Amerikiečių mokslininkai atliko tyrimą, kuriuo siekė išsiaiškinti, ar mobiliųjų telefonų spinduliuotė kenkia žmogaus sveikatai.

Jų tikslas buvo įrodyti arba paneigti labai paplitusias visuomenėje teorijas apie tai, kad nuo mobiliųjų įrenginių sklindantys radijo dažnių spinduliai laikui bėgant gali tapti smegenų vėžio priežastimi. Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų teigimu, galima pastebėti, kad nors šis mitas yra labai gajus ir naudotojai juo tiki, aktyvaus naudojimosi mobiliaisiais įrenginiais jie sąmoningai neriboja.

Mobilieji telefonai skleidžia radijo dažnių spinduliuotę, kuri yra mažiau kenksminga nei jonizuojančioji spinduliuotė, gaunama rentgeno spindulių metu. Jonizuojančioji spinduliuotė gali sukelti DNR pažeidimą, dėl ko vėliau gali atsirasti vėžys. Radijo dažnių radiacija, kurią skleidžia mobilieji telefonai, veikia visiškai kitaip, ką ir įrodė mokslininkai.

Antrojo eksperimento metu pas abiejų lyčių žiurkes nebuvo pastebėta jokių sveikatos nukrypimų.

Dvejus metus tyrėjai eksperimentavo su žiurkėms. Kasdien po 9 val. buvo tiriamas 2G ir 3G tinklų poveikis gyvūnams. Pastebėta, kad pas kai kuriuos žiurkių patinus atsirado nedideli širdies navikai, o patelės liko visiškai sveikos. Antrojo eksperimento metu pas abiejų lyčių žiurkes nebuvo pastebėta jokių sveikatos nukrypimų. Maža to, žiurkės, kurios buvo veikiamos spinduliuotės, gyveno ilgiau nei tos, kurios nedalyvavo mokslininkų eksperimente. Tiesa, mokslininkai neatmeta prielaidos, kad tai tiesiog sutapimas.

Tyrėjų teigimu, mobiliųjų telefonų naudotojai praleidžia mažiau laiko veikiami radijo dažnių spinduliuotės nei tyrime dalyvavusios žiurkės.

„Net ir aktyvaus kasdienio naudojimosi mobiliaisiais telefonais atvejais mes nepastebėjome padidėjusio tokių ligų, kaip galvos smegenų vėžys, skaičiaus kalbant apie daugumą suaugusiųjų,“ – teigia JAV maisto ir vaistų kontrolės atstovai.

Amerikos vėžio draugijos vyriausiasis medicinos pareigūnas Otis Brawley sutiko, kad nėra jokių aiškių įrodymų, patvirtinančių naudojimosi mobiliuoju telefonu ir vėžio atsiradimo ryšį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

qqq

qqq portretas
Vieną kartą rašo "kenkia",kitą kartą rašo "nekenkia".O kaip iš tiesų ar patys žinot?

cha

cha portretas
Aš tik žinau, kad rusiškas radioaktyvumas yra labai baisus ir žalingas, o štai amerikoniškas- net labai labai naudingas sveikatai . Žiūrėkit, Hirosima su Nagasakiu seniai jau atsistatė ir klesti, o štai Černobylį net prireikė dangčiu uždengti tūkstančiams metų. Va taip. :)

KAIP UZSAKYS KORPORACIJU MAGNATAI

KAIP  UZSAKYS  KORPORACIJU  MAGNATAI portretas
toki ir bus amerikonu ,,,,,mokslininku ,,,atsakymai ....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių