Naujoji „Microsoft“ naršyklė vadinsis „Edge“

  • Teksto dydis:

Microsoft pristatė naują naršyklę – „Microsoft Edge“, kuri bus įdiegta į operacinę sistemą „Windows 10“. Apie tai konferencijoje „BUILD 2015“ pranešė kompanijos viceprezidentas Joe Belfiore, rašo faceit.lt.

Kompanija „Microsoft“ savo naująją naršyklę pristatė 2015 m. sausio mėnesį. Tuomet naršyklė buvo pavadinta „Sparta„n, tačiau kūrėjai iš karto pareiškė, kad tai nėra galutinis pavadinimas.

Tarp „Microsoft Edge“ naujovių – galimybė daryti žymas interneto puslapyje, o po to pasidalinti ja su draugais, pridedant komentarus; įdiegtas skaitymo režimas, kuris formatuoja puslapį kaip knygą arba žurnalą; atsiras galimybė puslapius skaityti „offline“ režime; integruotas balso asistentas „Cortana“.

Naršyklės „Edge“ dizainas skirsis nuo „Internet Explorer“, tačiau ekspertai ir „Windows 10“ testuojantys vartotojai pastebi, kad vartotojo sąsaja labai panaši į „Google Chrome“ ir „Mozilla Firefox“.

„Internet Explorer“ taip pat išliks „Windows 10“, tačiau kaip papildoma galimybė. „Microsoft“ nusprendė neperdarinėti šios naršyklės, kuriai greitai bus jau 20 metų, o pagrindinį dėmesį sutelkti į naršyklę „Edge“.

2015 m. kovo mėnesį, remiantis „StatCounter“ duomenimis, „Internet Explorer“ rinkos dalis sudarė apie 20 proc., tuo tarpu rinkos lydere ir toliau išlieka„Google Chrome“ su 47 proc..

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių