Nesunaikinama „Nokia 3310“ grįžo: kokia ji dabar?

  • Teksto dydis:

Praėjo 17 metų ir štai legendinė nesunaikinama „Nokia 3310“ sugrįžo. Pavadinimas liko senas ir taip, čia yra pamėgtas „Gyvatėlės“ žaidimas. Kas pasikeitė ir ką siūlo naujoji „Nokia“? Atsakymas šioje Varle.lt mobiliųjų specialistų parengtoje apžvalgoje.

Atrodo šiuolaikiškiau

2017 metų „Nokia 3310“ yra prieinama standartinės tamsiai pilkos ir įdomių oranžinės, pilkos ir geltonos spalvų. Išoriškai tai yra klasikinis mygtukinis telefonas santykinai dideliu spalvotu ekranu ir įprasta valdymo sistema, kurią sudaro: skambučio mygtukas, skambučio pabaigos mygtukas, centrinis mygtukas su strėlytėmis į keturias puses ir 12 klavišų klaviatūra. Gale rasime 2 megapikselių kamerą, žibintuvėlį, garsiakalbį ir garbingą „Nokia“ užrašą.

Korpusas iš plastiko

Kaip tokio tipo įrenginiui, jis pakankamai plonas, vos 12.8 mm storio ir lengvas. Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų teigimu, įrenginys kelia pakankamai patvaraus daikto įspūdį. Žinoma, iki klasikinės pirmos „Nokia 3310“ patvarumo jam toli. Tiesa, tai nėra ta „plyta“, kokia buvo klasikinis „Nokia 3310“ telefonas, tačiau vizualiai firminiai bruožai naujajame įrenginyje akivaizdžiai matomi.

Didelis spalvotas ekranas

Naujasis „Nokia 3310“ telefonas gavo spalvotą 2,4 col. įstrižainės ekraną su QVGA (320х 240 pikselių) raiška. Jis turi neblogus matymo kampus ir ryškumą, pakankamą patogiam naudojimui lauke. Beje, ryškumą galima nustatyti. Čia rasime rankinę ryškumo reguliavimo galimybę su penkiais žingsniais nuo minimalaus iki maksimalaus. Ypatingų nustatymų be ekrano „time out“ (nuo 10 iki 120 sekundžių) čia nėra.

Standartinė „telefoninė“ sąsaja

Telefonas veikia „Series 30+“ operacinės sistemos pagrindu. Kalbant apie programėles, reikėtų paminėti tai, kad čia nerasime jokių socialinių tinklų ir panašių programėlių. Tik naršyklę „Opera“, muzikos ir vaizdo įrašų grotuvą, diktofoną, galeriją, užrašinę, FM radiją, skaičiuotuvą ir kt. paprastus dalykus.

Galimybė įdėti atminties kortelę

Vidinės atminties talpa tikrai labai nedidelė. Jos pakanka maždaug 6 telefono kamera užfiksuotiems kadrams. Tačiau svarbu tai, kad 2017 metų „Nokia 3310“ pasižymi galimybe įdėti microSD kortelę. Įdėjus į telefoną atminties kortelę, joje automatiškai pradedami saugoti visi failai.

Prijungti prie kompiuterio telefoną labai paprasta: įstatomas laidas, pasirenkamas ekrane paprastas įkrovimas ar duomenų perdavimas ir gaunama prieiga prie atminties kortelės. Reikėtų pažymėti tai, kad paprastai failus iš vidinės laikmenos perduoti per USB į kompiuterį negalima – reikia, kad būtų įstatyta microSD kortelė. Taigi, jei dalis nuotraukų bus vidinėje laikmenoje, perkelti jas į kitą įrenginį bus gana sudėtinga, tačiau galima pasinaudoti „Bluetooth“.

Kamera

2017 metų „Nokia 3310“ turi kamerą, tačiau ties šiuo faktu, pasak Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų, jos privalumai ir baigiasi. Dviejų megapikselių kameros modulis vaizdus fiksuoja pakankamai lėtai. Po kiekvieno kadro tenka laukti 2–3 sekundes kol nuotraukos bus išsaugotos atmintyje ir kamera vėl bus pasirengusi darbui. Kalbant apie nuotraukų kokybę, jokių stebuklų čia tikėtis tikrai nereikia. Tiesiog tai nėra „kamerofonas“ ir tiek.

Autonominio veikimo laikas

Tai stipriausioji šio telefono pusė. Ekranas beveik neeikvoja energijos, internetu čia sočiai į valias nepasinaudosi, taigi 1200 mAh baterijos talpa „Nokia 3310“ telefonui yra tikra prabanga. Autonominis baterijos veikimo laikas čia tikrai rekordinis. Pasak gamintojo, maksimalus budėjimo laikas siekia iki 31 dienos, o didžiausias pokalbių laikas – 22.1 val. Testuojant šį įrenginį per keturias dienas aktyviai naudojantis telefonu pavyko išeikvoti tik 20 proc. baterijos.

Kitos galimybės

Kaip skambinimui skirtas telefonas naujoji „Nokia 3310“ savo užduotį atlieka puikiai. Ryšio kokybė nuostabi, o pokalbių garsiakalbis tikrai pakankamai garsus. Reikėtų paminėti tai, kad čia yra dviejų micro SIM kortelių palaikymo galimybė.

Reikėtų pažymėti tai, kad Wi-Fi telefonas nepalaiko, tačiau galima naudotis mobiliuoju internetu. Tiesa, jis čia yra tik 2G standarto. Navigacija, žinoma, čia irgi nėra patogiausia.

Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų apžvalgos išvada yra tokia: „Nokia 3310 (2017)“ idealus įrenginys tiems, kuriems reikia paprasčiausiai telefono skambinimui su ilgai veikiančia baterija. Tiesą sakant, tai paprastas telefonas su garsiu 2000-ųjų legendos pavadinimu. Išskirtinių techninių ypatybių šis telefonas neturi. Jame net nėra 3G/4G palaikymo ir veikia nekokybiška kamera. Tačiau iš tikrųjų „Nokia“ puikiai sužaidžia su nostalgijos jausmu: retro dizainas, visi tie mygtukai, senas skambėjimo tonas ir gyvatėlės žaidimas kelia tam tikrai žmonių grupei pakankamai šiltus jausmus ir tikėtina, tiems jausmams pasiduos ne vienas žmogus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arturas

Arturas portretas
Bet gaila ju dar nepardavinieja

Arturas

Arturas portretas
Bet gaila ju dar nepsrdavinieja

Ot

Ot portretas
Naujos nokijos dar nečiupinėjau, bet kad nokijos - vieni patikimiausių telefonų, galiu garantuoti. Mano daugiau nei dešimties metų senumo "business class" Nokia (gaminta, aišku, Suomijoj, ne Kinijoj kokioj nors) iki šiol veikia kaip bitutė, man jokio smartfono nereikia. Smartfonai tik tekstinimui tinka, ne pokalbiams. Ir džinsų kišenėj juos nešiotis nepatogu.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių