Nukentėjusių nuo bankinių „Trojan“ virusų skaičius išaugo 16 proc.

  • Teksto dydis:

Su bankiniais „Trojan” virusais susiduria vis daugiau žmonių. Praėjusiais metais jie užpuolė 889,45 tūkst. kibernetinio saugumo srityje veikiančios bendrovės „Kaspersky Lab“ vartotojų, o tai yra 15,9 proc. daugiau nei 2017 m., kai nukentėjo apie 767 tūkst. vartotojų.

Remiantis „Kaspersky Lab“ finansinių grėsmių analize, augimas iš dalies įvyko dėl vienos suaktyvėjusios bankinio viruso veiklos.

Pagal bendrovės pranešimą, bankinių „Trojan“ virusų išpuoliai yra tiesiogiai orientuoti į finansinę naudą. Tokios kenkėjiškos programos pasisavina aukų elektroninių mokėjimų ir internetinės bankininkystės sistemų informaciją, o tada siunčia duomenis nusikaltėliams.

„Karspersky Lab“ duomenimis, iš 889, 45 tūkst. atakuotų vartotojų beveik 25 proc. buvo įmonių atstovai. Šis faktas per pastaruosius trejus metus išliko gana nuoseklus.

Pasak „Kaspersky Lab“ ekspertų, nors išpuoliai prieš vartotojus suteikia prieigą prie jų banko ar mokėjimo sistemos sąskaitų, sėkmingos atakos prieš darbuotojus gali pakenkti įmonės finansiniams ištekliams.

Surinkti duomenys taip pat rodo, kad Rusija praėjusiais metais tapo labiausiai atakuojama šalimi (daugiau kaip 22 proc.), po jos seka Vokietija (daugiau nei 20 proc.) ir Indija (beveik 4 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių