Pajūrio moksleiviai susirungė IT varžybose

  • Teksto dydis:

Klaipėdos mokslo ir technologijų parke (KMTP) šiemet paskelbtas „Programavimo pavasaris“ įsibėgėjo. Reikšmingu šiųmetės iniciatyvos, auginančios jaunuosius IT talentus, akcentu tapo kovo 15 d. čia vykusios moksleivių IT varžybos.

Renginį organizavo jungtinės Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijos bei Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos pedagogų pajėgos. Varžybose, kurios jaunatvišku azartu užtvindė TELIA HUB‘ą ir kitas KMTP erdves, protus mankštino komandos iš septynių Klaipėdos gimnazijų ir progimnazijų, o taip pat Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro bei Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos – iš viso beveik trys dešimtys 8-12 klasių moksleivių.

Konkurso nugalėtojais tapo Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijos komanda „ABAKAS“. Antrąją vietą užėmė Klaipėdos Gedminų progimnazijos, trečiąją – Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos komanda.

„Entuziazmas, kuriuo pulsuoja šis konkursas, išties nuteikia optimistiškai. Galbūt šių varžybų sėkmės skonis daliai jaunųjų klaipėdiečių suteiks postūmį savo būsimas studijas ir karjerą susieti su IT sfera, kuri šiandien yra kupina potencialo verslui“, – vylėsi KMTP direktorė Roma Stubrienė.

Įsitikinti galimybe IT žinias pritaikyti įvairiausiose srityse ir išmokti dirbti komandoje – vieni svarbiausių jau septintus metus organizuojamo renginio tikslų. Konkurse patys jaunuoliai kūrė užduotis savo priešininkams – jų spektras apėmė tekstinę grafiką, kodavimą, saugų interneto naudojimą, greitą paiešką, logiką ir kitus informacinių technologijų aspektus.

„Konkurso forma pasirinkta apgalvotai – patys formuluodami užduotis moksleiviai lavina gebėjimą pritaikyti IT žinias, pademonstruoja ir įtvirtina tai, ką jau išmoko. Dalyvių išradingumas kasmet mus nustebina“, – kalbėjo „Vėtrungės“ gimnazijos mokytoja Ramunė Šimkuvienė. 

Moksleivius pasveikinęs bendrovės „TELIA“ Vakarų regiono vadovas Nerijus Avelis neabejojo, kad jaunosios klaipėdiečių kartos atstovai išliks aktyvūs bendrauti ir tobulėti skatinančių informacinių technologijų naudotojai, o ateityje galbūt ir patys taps jų kūrėjais.

IT varžybų dalyviai namo parsinešė ne tik apie dalyvavimą renginyje primenančius diplomus ir rėmėjų prizus, bet ir į kuprines netelpančių lauktuvių – įkvėpimo, kurio su jaunimu po konkurso specialioje paskaitoje dalijosi internetinių projektų rinkoje jau 17 metų dirbančios bendrovės „Creative Partner“ vadovas Darius Šoparas.

Varžybų šurmuliui nurimus jaunimui dedikuotų renginių estafetę parke vėl perims „Klaipėdos kodo“ mokymai, įtraukti „Programavimo pavasario“ programą. Kovo 16 d. TELIA HUB‘e įvyks jau trečiasis moksleivių susitikimas su šią iniciatyvą palaikančiais lektoriais, kurių gretose – Klaipėdos universiteto ir sėkmingai veikiančių IT įmonių specialistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių