Paskelbti „LOGIN Startup Fair“ konkurso nugalėtojai

  • Teksto dydis:

Gegužės 24-25 dienomis vykusį „LOGIN Startup Fair“ renginį vainikavo tarptautinis startuolių prisistatymo investuotojams ir publikai konkursas „Startup Battle“.

Pirmą vietą ir 3000 eurų premiją investuotojai skyrė Lietuvos startuoliui „Veleza“. Tai mobilios programėlės kūrėjai, kuri padeda moterims išsirinkti tinkamiausias kosmetikos priemones. Taip surenkamos duomenis apie vartotojų įpročius apie naudojamus produktus, kuriuos apdorotas rinkos įžvalgas pateikia didžiausioms pasaulio kosmetikos bendrovėms kaip „L‘Oreal“. Startuolis ieško 1 mln. investicijų ir siekia pritraukti talentus.

„Mes norime būti pirmuoju lietuvišku vienaragiu, ir tikime, kad galime tai padaryti, nes grožio industrija kol kas nepaliesta skaitmeninių technologijų“, – pranešime cituojamas „Veleza“ rinkodaros vadovas Eimantas Mikšys.

Antrą vietą ir 2000 eurų laimėjo rašytojus ir skaitytojus jungianti platforma „LitNet“, o trečiąją ir 1000 eurų – platforma, padedanti kompanijoms neprarasti klientų skambučių „Tellq“. Laimėtojus sveikino premijų steigėja ir renginio partnerė advokatų kontora „Triniti“.

„Login Startup Fair“ – kasmet augantis pagrindinis Vidurio ir Rytų Europos startuolių renginys, kuriame per dvi dienas savo idėjas ir verslo modelius startuolių mugėje demonstravo per 50 Lietuvos ir užsienio startuolių: nuo technologinių sprendimų žemės ūkiui iki 3D virtualios realybės dizaino kūrimo sprendimų.

Renginys skiriamas investuotojų ir startuolių verslo susitikimams. Daugiau nei 40 tarptautinių fondų, kitų institucijų investuotojų dalyvavo per  200 „B2B“ susitikimų su startuolių kūrėjais.

Pagrindinė konferencijos scena kibirkščiavo proveržio idėjomis, įžvalgomis, provokuojančiomis mintimis, kuriomis dalinosi dvi dešimtys pranešėjų iš JAV, Izraelio, Danijos, Vokietijos, Lietuvos ir kitų tvarias startuolių ekosistemas vystančių šalių. Pranešimus klausė keli šimtai renginio dalyvių, svečių, smalsių jaunųjų kūrėjų.

Tradicija jau tapo specialiai startuolių kūrėjų kompetencijas auginanti meistriškumo mokykla. Pamokas vedė skirtingų sričių profesionalai: „Partner Value“ prezidentas ir CEO Zvika Kezurer, C lygio patarėjas aukštos augimo stadijos startuoliams Omar Mohout, B2B, „SaaS“ startuolių patarėjas Christian Thaler-Wolski ir kiti patyrę tarptautiniai ekspertai.

„Login Startup Fair“ – kasmetinis VšĮ „Versli Lietuva“ organizuojamas tarptautinis renginys, bendradarbiaujant su „LOGIN“, progresyvių idėjų konferencija. Renginio tikslas – auginti ir vystyti Lietuvoje startuolių ekosistemą,  tarptautinius investuotojus supažindinti su  potencialą turinčiais startuoliais, skleisti informaciją apie Lietuvą, kaip patrauklią ir startuoliams draugišką šalį tarptautiniu mastu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to: vartotoxas

to: vartotoxas portretas
duxas

vartotojas

vartotojas portretas
nesuprantu atsiranda visokie startuoliai, login'ai, kokie jie naudą duoda, sukuria kažkokią pridetinę vertę ar ne? ar čia kažkos naujas biznis virtualioje erdvejė, iš vis kam rūpi tokie socialiniai parazitai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių