Saldžios naujienos: „Nestle“ mažins cukraus kiekį šokolade

  • Teksto dydis:

„Nestle“ skelbia atradusi būdą sumažinti cukraus kiekį „Kit Kat“, „Butterfinger“ ir kituose savo saldžiuosiuose batonėliuose, nepakenkiant jų skoniui.

Šveicarijos maisto milžinės mokslininkai sako, kad šis atradimas įmonei leis iki 40 proc. sumažinti cukraus kiekį. Tačiau šokoladas ir kiti konditerijos gaminiai liks tokie pat saldūs.

„Mūsų mokslininkai atrado visiškai naują būdą, kaip naudoti tradicinį natūralų ingredientą“, – pareiškė „Nestle“ technologijų direktorius Stefanas Catsicas (Stefanas Kacikas).

Mokslininkai atrado būdą „sukurti kitokią cukraus struktūrą“, pareiškė įmonė. Anot jos, „net kai šokolado sudėtyje yra daug mažiau cukraus, jūsų liežuvis jaučia beveik tokį pat saldumą, kaip ir anksčiau“.

Įmonė šiuo metu patentuoja savo atradimus ir greičiau tirpstantį cukrų įvairiuose savo konditerijos gaminiuose pradės naudoti nuo 2018 metų.

Pasaulyje vis labiau plintant nutukimo epidemijai ir didėjant sergamumui diabetu, maisto ir gėrimų gamintojai vis labiau spaudžiami kurti sveikesnes daug cukraus turinčių produktų alternatyvas.

Be to, naudodami mažiau cukraus savo gaminiuose, gamintojai galėtų daug sutaupyti.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) daug metų sakė, kad cukrui turėtų tekti mažiau nei 10 proc. visos žmogaus per dieną iš maisto gaunamos energijos, o dabar šią ribą siūlo sumažinti iki 5 proc.

Tai reikštų, kad per dieną būtų galima suvartoti ne daugiau kaip 25 gramus, arba šešis arbatinius šaukštelius, cukraus – kur kas mažiau, palyginti su dešimt arbatinių šaukštelių cukraus, esančių vidutinėje saldžiojo gazuoto gėrimo skardinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių